Friss hírek

Marko: Mi hoztuk Verstappent ilyen nehéz helyzetbe

Nem hibáztathatja Max Verstappent a Red Bull Forma-1-es csapata az Olasz Nagydíjon történtekért, a lassú kerékcserével ugyanis ők maguk hozták nehéz helyzetbe versenyzőjüket – mondta Helmut Marko.

Verstappen kerékcseréje során rengeteg másodpercet dobott el egy rendszerhiba miatt, emiatt csúszott végül Hamilton mögé, akit a verseny 26. körében agresszíven megtámadott a pálya első kanyarkombinációjában.

A végeredményt már jól ismerjük: Hamilton és Verstappen összeütköztek, majd mindketten kiestek, a versenybírók pedig a Red Bull pilótáját tartották vétkesnek, ezért Oroszországban 3 rajthelyes büntetést kap majd a holland.

Helmut Marko viszont azt mondja, szerinte versenybaleset történt.

„Versenybaleset volt” – jelentette ki Marko a Motorsport-Magazin.com című internetes lapnak. „Max belül volt, nem volt elég helye. Ennek eredményeképp pedig átrepült a kerékvetőkön, egyenesen Hamilton autójára.”

„Egyikük sem akarta elengedni a dolgot. Ezért volt versenybaleset. Nem lehet szándékossággal vádolni egyiküket sem. Senki sem ezt a végeredményt akarta.”

Marko Monzában azt mondta, nem hibáztathatják Verstappent, mert a Red Bull hozta őt ebbe a helyzetbe a meglehetősen lassúra sikerült bokszkiállással.

„A rendszeren belül nem működött megfelelően egy gomb” – mondta a bokszban történtekkel kapcsolatban. „Csak ott állt és várt a jelzésre, noha minden készen volt már. Dühítő a dolog, mert 10 másodperc volt az, ami általában 2 másodpercig tart.”

A Red Bull tanácsadója hozzátette, Verstappen és Hamilton között a folytatásban is ugyanilyen parázs csata várható majd.

„Az, hogy nem haverok, a végeredményen nem változtat. A világbajnoki küzdelem ugyanígy folytatódik majd.”

Arra a kérdésre, hogy a két versenyző küzdelme Ayrton Senna és Alain Prost legendás csatáira emlékezteti-e, Marko így felelt: „Van egy óriási különbség. A végeredmény ugyanaz lett, de akkoriban szándékosságról beszélhettünk, most viszont kétlem, hogy bármelyikük is szándékosan tette azt, amit tett.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!