Marko: Nehéz verseny vár Verstappenre - F1VILÁG.HU

Marko: Nehéz verseny vár Verstappenre

A Red Bull motorsport-tanácsadója, Dr. Helmut Marko szerint hibát követhettek el azzal, hogy nem korábban küldték pályára a Forma-1-es Miami Nagydíj időmérő edzésén Max Verstappent. A szakember szerint kihívásokkal teli verseny vár a címvédőre.

A holland versenyző csak a 9. helyről vághat neki a mai versenynek, miután az időmérő utolsó szakaszában megfutott első gyorskörében hibázott, második nekifutásra pedig nem volt szerencséje, a ferraris Charles Leclerc kicsúszása miatt ugyanis nem tudta teljesíteni gyorskörét. A pole pozíciót viszont így is a Red Bull szerezte meg Sergio Perez révén – Helmut Marko viszont azt mondja, Verstappen nagyon balszerencsés volt a kvalifikáción.

„Az, hogy Perez a pole-ban van, nagyon jó, ugyanakkor viszont ez balszerencsés Max számára” – mondta Marko az ORF televíziónak az időmérő után. „Az összes korábbi edzésen hihetetlen teljesítményt nyújtott, ez viszont most balszerencse. Talán korábban kellett volna kiküldenünk őt, viszont várni akartunk a pályára, ami egyre gyorsabb és gyorsabb lett. Lehetséges lett volna kibérelni az első rajtsort.”

Marko azt mondja, kihívásokkal teli verseny vár Verstappenre Miamiban.

„Ez egyszerűen csak balszerencse volt a Q3-ban, ám a sebességét tekintve képes lesz felvenni a versenyt. Taktikailag talán nem kezeltük ezt most a legjobban, de meglátjuk, mit tehetünk. Nehéz dolga lesz a 9. helyről rajtolva.”

A Red Bull tanácsadója szerint izgalmasan alakulhat a mai verseny: „Pereznek meg kell bizonyosodnia arról, hogy elöl marad, miközben Maxnak gyorsan oda kell érnie az élre. Ezen a pályán feltételezhetjük, hogy a biztonsági autónak is szerep jut, és az időjárás is tényező lehet. Mozgalmas verseny lehet, és remélhetőleg Max képes lesz előnyt kovácsolni a Safety Carból, nem úgy, mint Bakuban.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Marko: Nehéz verseny vár Verstappenre
De Vries szerzett egy jó pontot Helmut Markónál
A Red Bullt meglepte, hogy az Aston Martin meg sem próbált harcolni velük
Lassan nekilát a saját váltó fejlesztésének az Aston Martin
Gasly gratulál Oconnak, de csalódott a saját versenye miatt

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!