Marko: Nem volt nyerő a Toro Rosso ex-duója

Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója szerint a Toro Rosso volt párosa, Jaime Alguerusari és Sebastien Buemi épp elég időt kapott arra, hogy bebizonyítsa, képes győztessé válni a Forma-1-ben, ám miután ezt nem tették meg, távozniuk kellett az olasz alakulattól.


Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója szerint a Toro Rosso volt párosa, Jaime Alguerusari és Sebastien Buemi épp elég időt kapott arra, hogy bebizonyítsa, képes győztessé válni a Forma-1-ben, ám miután ezt nem tették meg, távozniuk kellett az olasz alakulattól.

A faenzai gárda decemberben jelentette be, hogy 2012-ben a Daniel Ricciardo – Jean-Eric Vergne párossal vág neki a világbajnoki küzdelmeknek, így eddigi versenyzői, Sebastien Buemi és Jaime Alguersuari távozni kényszerül.

A Toro Rosso csapatfőnöke, Franz Tost a döntést követően elmondta, nem szabad megfeledkezni arról, hogy a Red Bull annak idején azért vásárolta fel a kiscsapatot, hogy fiatal versenyzőket neveljen ki, akikből aztán egy napon F1-es világbajnok lehet – mint történt az Sebastian Vettel esetében is.

A Red Bull tanácsadója, Helmut Marko szerint Buemi és Alguersuari elég időt kapott a bizonyításra, ám a páros elbukott.

„A Toro Rosso azért alakult meg, hogy lehetőséget adjon a fiatal versenyzők számára” – magyarázta a szakember a Gazzetta dello Sportnak nyilatkozva. „Alguersuarinak és Bueminek három éve volt, és ennyi idő után ki lehet értékelni egy versenyző fejlődését.”

„Nem láttunk bennünk lehetőséget arra, hogy naggyá váljanak. Mindketten méltóak a grand prix-versenyzésre, de nekünk ez nem elég: mi győzteseket akarunk.”

Marko véleménye ellenére Sebastien Buemi továbbra is a Red Bull kötelékében marad, hiszen az RBR és az STR teszt -és tartalékversenyzője lesz a következő évadban.

A Red Bull tanácsadója hozzátette, a Toro Rosso szerepe várhatóan nem változik a jövőben sem, bár azt követően, hogy 2010-től kezdve saját magának építi karosszériáját, meglehetősen függetlenné vált a nagytestvér Red Bull Racingtől.

„Valószínűleg továbbra is olasz csapat marad faenzai székhellyel, és főként fiatal versenyzők felé orientálódik. Viszont a Toro Rosso sokkal önállóbban fog majd fejlődni a továbbiakban.”

A szakember emellett elárulta, a csapatnak várhatóan a jövőben is a Ferrari szállítja majd a motorokat.

„A szerződés él 2012-re. Jelen pillanatban nem tudom megmondani, mi történik majd a jövőben, de eddig nagyon elégedettek vagyunk az együttműködéssel.”

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!