Orosz Nagydíj

Marko nem zárja ki, hogy Ricciardo egy napon visszatér a Red Bullhoz

MONTE-CARLO, MONACO - MAY 26:  Pole position qualifier Daniel Ricciardo of Australia and Red Bull Racing talks on the phone with Red Bull Racing Team Consultant Dr Helmut Marko in parc ferme during qualifying for the Monaco Formula One Grand Prix at Circuit de Monaco on May 26, 2018 in Monte-Carlo, Monaco.  (Photo by Getty Images/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool  // AP-1VSHRQHMW1W11 // Usage for editorial use only // Please go to www.redbullcontentpool.com for further information. //
Fotó: Red Bull Racing
A Red Bull motorsport-tanácsadója, Dr. Helmut Marko nem zárja ki annak lehetőségét, hogy Daniel Ricciardo egy napon visszatér az osztrák istállóhoz.

Az ausztrál versenyző 2018 nyarán mindenkit meglepett döntésével, miszerint távozik az energiaital-gyárosoktól, és a Renault-nál folytatja Forma-1-es pályafutását.

Azóta már az is kiderült, Ricciardo a 2020-as év végén a francia istállótól is távozik, 2021-ben pedig a McLarennél folytatja autóversenyzői pályafutását.

A Red Bull jelenleg a Max Verstappen – Alexander Albon párossal vesz részt a világbajnokság küzdelmeiben, utóbbi versenyző azonban nem nyújt túl jó teljesítményt, és egyre többen teszik fel a kérdést, vajon meddig lesz türelmes az osztrák istálló.

Nemrég a Motorsport-Total.com című lap Dr. Helmut Markót kérdezte arról, szerinte Ricciardo jobb teljesítményt tudna-e nyújtani a mostani autóval, mint Albon.

„Nem tudom megmondani, mert nem állnak rendelkezésünkre tények” – mondta diplomatikusan a szakember. „Jelenleg másodikak vagyunk a konstruktőri versenyben Albonnal, és másodikak lennénk Ricciardóval is.”

Marko mindazonáltal továbbra is úgy gondolja, Ricciardo az F1-es mezőny „egyik toppilótája”, aki biztosan több pontot szerzett volna Albonnál.

Ricciardo 2014 és 2018 között volt a Red Bull pilótája, az utolsó három évben Max Verstappen csapattársaként versenyzett az istállónál.

„Akkor két egyenrangú versenyzőnk volt. Nagyon szórakoztató volt együtt dolgozni Ricciardóval is, de kereste az útját, és végül követte is azt. De ettől még jó barátok maradtunk.”

Arra a kérdésre, hogy Ricciardo visszatérhet-e egy napon a Red Bullhoz, Marko elárulta: „Mindig van visszaút, de a körülményeknek megfelelőknek kell lenniük.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS