Marko: Nincs olyan nagy előnyben a Red Bull! - F1VILÁG.HU

Marko: Nincs olyan nagy előnyben a Red Bull!

A Red Bull motorsport-tanácsadója, Dr. Helmut Marko szerint egyáltalán nincs akkora előnyben az osztrák Forma-1-es istálló, mint az a szezon első három versenye alapján tűnik.

Az energiaital-gyárosok a szezon eddigi három versenyén viszonylag sima győzelmet szereztek: Bahreinben és Ausztráliában Max Verstappen, míg Szaúd-Arábiában Sergio Perez diadalmaskodott, ennek köszönhetően pedig a Red Bull jelenleg 58 pontos előnnyel vezeti a konstruktőrök versenyét az Aston Martin előtt.

Helmut Marko szerint viszont a mezőny idén szorosabb, nekik pedig nincs akkora előnyük, mint azt sokan gondolják.

 

„Látható, mindenki mennyire közel van a másikhoz. Mindenki azt mondja, hogy óriási fölényben vagyunk, és ez elő is fordulhat, ha minden simán megy, de ez megváltozik hirtelen, ha néhány dolog balul sül el” – fogalmazott az osztrák szakember.

„Látjuk továbbá, hogy a Ferrari, az Aston Martin és a Mercedes sem csak ücsörgött a versenyen. Nekik is sikerült fejlődést elérniük.”

A Red Bullnak egyébként nem ment simán a melbourne-i hétvége, Sergio Pereznek ugyanis gondjai akadtak az autóval szombaton, emiatt pedig csak az utolsó helyről rajtolhatott. A mexikói innen küzdötte fel magát az 5. pozícióba.

„Ez nem az ő hétvégéje volt” – fogalmazott Marko. „De megfutotta a leggyorsabb kört is, és ez egyfajta jóvátételnek fog tűnni Dzsidda után. Természetesen ott is szerette volna megfutni a leggyorsabb kört.”

„Az ausztrál versenyből a legtöbbet hozta ki. Tudtuk, hogy az előzés nem könnyű itt, sőt, elég nehéz, a futam előtt pedig a 7. vagy 6. helyre számítottunk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Marko: Nincs olyan nagy előnyben a Red Bull!
Russell is Schumachert méltatta Barcelonában
Marko: Győzködnöm kellett Hornert, hogy ne szerződjön a Ferrarihoz
A Red Bull nem aggódik a Mercedes felerősödése miatt: „Így is 23 másodperces hátrányban voltak”
A Ferrari továbbra sem érti, miért ilyen következetlen versenyautója

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!