Marko: Nincs olyan nagy előnyben a Red Bull! - F1VILÁG.HU

Marko: Nincs olyan nagy előnyben a Red Bull!

HIRDETÉS
A Red Bull motorsport-tanácsadója, Dr. Helmut Marko szerint egyáltalán nincs akkora előnyben az osztrák Forma-1-es istálló, mint az a szezon első három versenye alapján tűnik.
JEDDAH, SAUDI ARABIA - MARCH 18: Red Bull Racing Team Consultant Dr Helmut Marko talks with Red Bull Racing Team Principal Christian Horner and Max Verstappen of the Netherlands and Oracle Red Bull Racing in the garage during final practice ahead of the F1 Grand Prix of Saudi Arabia at Jeddah Corniche Circuit on March 18, 2023 in Jeddah, Saudi Arabia. (Photo by Mark Thompson/Getty Images)

Az energiaital-gyárosok a szezon eddigi három versenyén viszonylag sima győzelmet szereztek: Bahreinben és Ausztráliában Max Verstappen, míg Szaúd-Arábiában Sergio Perez diadalmaskodott, ennek köszönhetően pedig a Red Bull jelenleg 58 pontos előnnyel vezeti a konstruktőrök versenyét az Aston Martin előtt.

Helmut Marko szerint viszont a mezőny idén szorosabb, nekik pedig nincs akkora előnyük, mint azt sokan gondolják.

„Látható, mindenki mennyire közel van a másikhoz. Mindenki azt mondja, hogy óriási fölényben vagyunk, és ez elő is fordulhat, ha minden simán megy, de ez megváltozik hirtelen, ha néhány dolog balul sül el” – fogalmazott az osztrák szakember.

„Látjuk továbbá, hogy a Ferrari, az Aston Martin és a Mercedes sem csak ücsörgött a versenyen. Nekik is sikerült fejlődést elérniük.”

A Red Bullnak egyébként nem ment simán a melbourne-i hétvége, Sergio Pereznek ugyanis gondjai akadtak az autóval szombaton, emiatt pedig csak az utolsó helyről rajtolhatott. A mexikói innen küzdötte fel magát az 5. pozícióba.

„Ez nem az ő hétvégéje volt” – fogalmazott Marko. „De megfutotta a leggyorsabb kört is, és ez egyfajta jóvátételnek fog tűnni Dzsidda után. Természetesen ott is szerette volna megfutni a leggyorsabb kört.”

„Az ausztrál versenyből a legtöbbet hozta ki. Tudtuk, hogy az előzés nem könnyű itt, sőt, elég nehéz, a futam előtt pedig a 7. vagy 6. helyre számítottunk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!