Friss hírek

Marko: Nyilvánvaló, hogy Perez jobb munkát végez, mint Bottas

A Red Bull motorsport-tanácsadója, Dr. Helmut Marko szerint nem kétséges, hogy versenyzőjük, Sergio Perez jelenleg jobb munkát végez, mint a Mercedesnél Valtteri Bottas – az energiaital-gyárosoknak pedig épp erre van szükségük.

A Red Bull az elmúlt években sokat küszködött azzal, hogy Max Verstappen mellett nem volt még egy olyan versenyzője, aki képes volt rendre az élmezőnyben harcolni: előbb Pierre Gaslytól, majd Alex Albontól is megváltak, az idei vére pedig leszerződtették a jóval rutinosabb Sergio Perezt.

Bár a mexikóinak időre volt szüksége ahhoz, hogy formába lendüljön, az elmúlt versenyeken rendre jó teljesítményt nyújtott: Bakuban megszerezte első győzelmét a csapattal, a múlt hétvégi Francia Nagydíjon pedig ugyancsak az élmezőnyben harcolt, és végül a 3. helyen ért célba.

Neki is köszönhetően a Red Bull jelenleg 37 pontos előnyben van a Mercedesszel szemben a konstruktőrük versenyében.

A mexikói pilóta a franciaországi versenyen sokáig a 4. helyen autózott, majd egy eltolt egykiállásos taktikával végül le tudta vadászni Valtteri Bottast, így a 3. pozícióban intette le őt a kockás zászló.

Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója pedig nagyon elégedett a teljesítményével.

„Ezért szerződtettük Perezt! Nem hiába tartják gumisuttogónak! Ennek köszönhetően pedig képes volt egykiállásos versenyt futni Franciaországban” – mondta Marko az F1-Insider.com című lapnak. 

„Elég közel tudott maradni a Mercedesekhez a kiállások előtt, hogy idegessé tegye őket. És ezért tudta végül megelőzni Hamilton csapattársát, Bottast, aki ugyanúgy taktikázott.”

Marko hozzátette: „Nyilvánvaló, hogy Perez jobb munkát végez jelenleg, mint Bottas. És mi pontosan ezt akarjuk, erre van szükségünk – és ez az, ami hiányzott az elmúlt években.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!