Marko: Óriási gesztus volt ez a Mercedestől - F1VILÁG.HU

Marko: Óriási gesztus volt ez a Mercedestől

HIRDETÉS
A Mercedes csapatát dicsérte a Red Bull motorsport-tanácsadója, Helmut Marko, amiért a német istálló végül elállt a fellebbezéstől az abu dhabi események kapcsán.
Dr. Helmut Marko of Austria seen at the Red Bull Ring in Spielberg on July 02, 2021. // SI202107020537 // Usage for editorial use only //

A német istálló érthető módon nagyon csalódott volt a szezonzáró, illetve a világbajnokság végeredménye kapcsán, a leintés után ezért meg is óvta az Abu Dhabi Nagydíj végeredményét.

Miután a versenybírók ezt elutasították, a Mercedes jelezt fellebbezési szándékát, végül azonban nem élt ezzel.

A Red Bull tanácsadója, Helmut Marko azt mondja, örül a döntésnek, és természetesen megérti, mennyire csalódottak a Mercedesnél.

„Csak annyit mondhatok, óriási gesztus volt ez a Mercedestől” – idézi Marko szavait a Gazzetta dello Sport című olasz lap.

„Hamilton kétségkívül balszerencsés volt, de mi is Silverstone-ban, Budapesten és Bakuban. Olykor ilyen a versenyzés, de megértem a csalódottságukat.”

Marko kitért arra is, megoldást kell találni arra, hogy a jövőben ne legyen olyan nagy teher Michael Masi versenyigazgató vállán.

„Az FIA új elnökének elő kell állnia egy új rendszerrel, ami segíti Masit, mert ezt nem tudja egyedül kezelni” – fogalmazott a szakember.

„Jelenleg túl nagy a teher a vállain. Azt gondolom, hogy például a csapatmenedzsereknek és csapatfőnököknek a továbbiakban nem kellene engedni, hogy beszélhessenek Masival egy közvetlen vonalon a futamok során.”

„Emellett pedig egyszerűsíteni kell a szabályokat. Túl sok olyan döntés született, mely nem tetszett nekünk vagy a Mercedesnek. Egységesebbnek kell lenni az ítéletekben.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!