Friss hírek

Marko: Problémahegyek, ráadásul nem bírtuk tartani a lépést a Ferrarival

Sokáig a győzelemre is esélyesnek tűnt a Red Bull csapata a vasárnapi Bahreini Nagydíjon, végül azonban problémák garmadájával szembesült, és kettős kieséssel zárta a 2022-es Forma-1-es idény első versenyét.

Max Verstappen a futam jelentős részében Charles Leclerc-rel harcolhatott a győzelemért, végül pedig úgy tűnt, a második helyen ér célba a szahíri futamon, míg Sergio Perez a negyedik pozíciót tartotta kézben. A hajrában azonban mindkét Red Bullt technikai probléma hátráltatta, ami miatt végül egyik versenyző sem jutott el a kockás zászlóig.

Helmut Marko, a Red Bull motorsport-tanácsadója elárulta, nehéz megemészteni a futamon történteket, ami pedig különösen frusztráló, hogy nemigen tudtak lépést tartani a Ferrarival.

Hirdetés
 

„Nagyon keserű ez. A győzelemben bíztunk, de a versenyen nem tudtuk tartani a Ferrari tempóját” – mondta a szakember. „Gyorsabbak voltak a kettes szektorban, de az egyenesekben is veszítettünk velük szemben.”

Verstappen már a futam korai szakaszában fékproblémákra panaszkodott, Marko pedig azt mondja, végig kezelniük kellett ezt.

„Fékproblémáink is voltak, ami miatt le kellett lassítanunk. Aztán alábecsültük az elévágást. Ha Max normális kivezető kört futott volna, Leclerc elé kerül. Ha pedig elöl vagy, hirtelen teljesen másképp néz ki a történet.”

„A legrosszabb kétségkívül az, hogy mindkét autónk meghibásodott. A végén az üzemanyagellátással volt valami, de hogy mi csúszott félre? Azt nem tudjuk.”

A Red Bull tanácsadója elárulta, Verstappen szervójával akadtak később problémák.

„Valami félrement Verstappen bokszkiállásánál, és megsérült valami. Utána óriási erőkifejtésre volt szükség, hogy el tudjon fordulni. Tudta, hogyan kezelje, de aztán problémája támadt az akkumulátorral, legalábbis Max ezt gondolta. Végül kiderül, hogy az üzemanyagellátás okozott problémát.”

„Maxnál egy-másfél körrel korábban bejelentkezett a probléma. Ami Perezt illeti, azt gondoltuk, stabilizálódott a dolog, de hirtelen elszállt a motorerő. Nem az ő hibája volt.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!