Marko: Ricciardo nincs Verstappen és Perez szintjén - F1VILÁG.HU

Marko: Ricciardo nincs Verstappen és Perez szintjén

Egész egyszerűen nincs Max Verstappen és Sergio Perez szintjén Daniel Ricciardo – ezt mondta a minap egy interjúban a Red Bull motorsport-tanácsadója, Dr. Helmut Marko.

Az ausztrál versenyző idén a Red Bull tartalékversenyzőjeként tevékenykedik a Forma-1-ben, miután a 2022-es szezont követően kiebrudalták a McLarentől gyenge teljesítménye miatt. Ricciardo eltökélt célja, hogy 2024-ben visszatérjen a mezőnybe, nemrég pedig egy interjúban azt mondta, szeretné, ha ezt a Red Bull-lal tudná megtenni.

Helmut Marko legutóbbi nyilatkozata alapján viszont erre nem sok esély van: a szakember a Formel1.de című internetes portálnak adott interjúban beszélt arról, Verstappennel és Perezzel összehasonlítva Ricciardo egész egyszerűen „nincs az ő szintjükön”.

 

Amikor a Red Bull-főnököt arra kérték, árulja el, pontosan mekkora is a különbség a versenyzők között, így felelt: „Ezek házon belüli, bizalmas részletek.”

Ricciardo 2018 végén hagyta ott a Red Bullt hétszeres futamgyőztesként, azóta megfordult a Renault-nál és a McLarennél is. Marko szerint távozása óta a rutinos pilóta megváltozott.

„A Renault-nál és a McLarennél hiányzott belőle az az egyszerűség, amit nálunk mutatott. Valami biztosan történt benne, ami lelassította az ő versenyképességét.”

A Red Bull tanácsadója szerint Ricciardo jól tette, hogy egy kicsit eltávolodott a versenyzéstől.

„A célja az, hogy egy topcsapattal térjen vissza. Ezek voltak a kijelentései. És azt gondolom, ez az eltávolodás az aktív sporttól jó számára arra, hogy megtalálja önmagát, és lássa, merre is akar tovább indulni.”

Marko aztán hozzátette: „Nagyon jó munkát végez most, sok marketing- és PR-tevékenységet folytat.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!