Friss hírek

Marko: Sainz más csapatnál folytathatja 2018-ban

A Red Bull motorsport-tanácsadója, Dr. Helmut Marko azt mondja, nem kizárt, hogy Carlos Sainz jövőre nem a Toro Rosso színeiben áll rajthoz a Forma-1-ben.

A 22 esztendős versenyzőnek szerződése van az olasz kiscsapattal, korábban azonban úgy nyilatkozott, szeretne előrelépni pályafutásában, és nem valószínű, hogy még egy évet eltölt a Toro Rossónál.

Ezen nyilatkozatáért később meg is kapta a fejmosást a Red Bull vezérkarától, most azonban úgy tűnik, mégis van esély a távozására.

Könnyen lehet ugyanis, hogy Sainz a Renault-nál folytatja pályafutását, és ő lehet az egyik kulcsa annak, hogy a McLaren Renault-motorokat használhasson a következő idényben.

Ez ugyanis csupán akkor jöhet létre, ha a Toro Rosso megállapodik a Hondával, tehát szakít a Renault-val – a Red Bull pedig afféle kompenzációként elengedheti Sainzot a francia istállóhoz.

Sőt, az F1VILÁG értesülései szerint Sainz iránt a McLaren is élénken érdeklődik.

A Canal F1 Latin America nemrég arról faggatta Helmut Markót, a Red Bull tanácsadóját, mennyire 100 százalékos Sainz szerződése.

„A Forma-1-ben nehéz 100 százalékról beszélni” – fogalmazott Marko.

„Nem lennék meglepve, ha egy másik csapatnál látnánk őt. Mert tudom, mi van a szerződésében. De csak mi tudjuk ezt lehetővé tenni.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!