Marko: Steiner a saját népszerűségének áldozata lett - F1VILÁG.HU

Marko: Steiner a saját népszerűségének áldozata lett

HIRDETÉS
A saját népszerűségének áldozatává vált a Haas Forma-1-es csapatától nemrég menesztett Günther Steiner — ezt nyilatkozta a minap a Red Bull motorsport-tanácsadója, Dr. Helmut Marko.
SPIELBERG, AUSTRIA - JULY 10: Red Bull Racing Team Consultant Dr Helmut Marko and Haas F1 Team Principal Guenther Steiner talk on the grid during the F1 Grand Prix of Austria at Red Bull Ring on July 10, 2022 in Spielberg, Austria. (Photo by Bryn Lennon/Getty Images)

A Haas múlt héten jelentette be, 2024-ben már nem Steiner fogja irányítani az amerikai istállót. A szakember nyolc szezont töltött el a csapat élén, a sikertelen évek után azonban Gene Haas csapatfőnök a változtatás mellett döntött, a csapatfőnöki székbe pedig Ayao Komatsut ültette.

Helmut Marko úgy tudja, Gene Haasnak főleg az nem tetszett, hogy Steiner túl népszerűvé vált az elmúlt időszakban.

„Fogalmazzunk úgy: bárki, aki túl népszerűvé válik egy olyan dokumentumsorozat révén, mint a Netflixes, az hajlamos elszállni” — magyarázta a szakember az F1 Insider című lapnak. „De ha túl magasan és túl gyorsan szállsz, gyorsabban le is zuhansz. Csak annyit hallottam, hogy szerette volna a népszerűségét részvényekbe konvertálni a csapatban. Ez pedig már nem volt vonzó Gene Haas tulajdonos számára.”

„A mi sportunkban úgy van, hogy a csapat mindig elsőbbséget élvez az egyénnel szemben. Steiner a saját népszerűsége áldozata lett.”

Steiner hétvégén arról beszélt, nem rúgta össze a port a csapattulajdonossal, bár menesztésének ténye meglepte őt.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!