Friss hírek

Marko szerint a Ferrari nem fogja tudni tartani a lépést a Red Bull-lal

A Red Bull motorsport-tanácsadója, Dr. Helmut Marko szerint a Ferrari nem fogja majd tudni tartani velük a lépést a fejlesztési versenyben, az imolai sikerek után pedig igencsak magabiztosan várják a 2022-es Forma-1-es bajnokság folytatását.

A Red Bull számára döcögősen indult az idény, hiszen versenyzőit több műszaki probléma is hátráltatta. A múlt hétvégi Emilia-Romagna Nagydíjon viszont parádésan szerepeltek az osztrákok: Max Verstappen a szombati sprintfutamot, és a vasárnapi versenyt is megnyerte, utóbbin ráadásul sima kettős győzelmet aratott a csapat.

Verstappen így feljött az egyéni pontverseny 2. helyére, a Red Bull pedig 11 pontra megközelítette a Ferrarit a konstruktőrök között. Helmut Marko szerint a hétvégi győzelem rendkívül fontos volt a csapat számára, és természetesen bíznak abban, mostantól minden versenyen legyűrhetik a Ferrarit.

Hirdetés
 

„A bahreini és ausztráliai motorproblémák után nagyon fontos eredmény volt ez” – mondta a szakember a Sky Sports Newsnak nyilatkozva Imolában. „Újabb kettős győzelem – legutóbb 2016-ban sikerült Malajziában, szóval már ideje volt! A morál és minden más szempontjából nagyon fontos volt. Ez is azt mutatja, hogy versenyképesek vagyunk. Csak össze kell állnia a csomagnak, és akkor oda tudunk érni.”

„Verstappen kétszer 18 pontot veszített. Könnyedén elöl lehetne, de sok verseny van még hátra, és ami fontos, hogy tudjuk, erős csomaggal rendelkezünk.”

Arra a kérdésre, hogy a Ferrari képes lesz-e tartani a lépést a fejlesztési versenyben a Red Bull-lal, Marko magabiztosan így felelt: „Nem hiszem.”

„Amit láttunk, hogy igazi nyomást tudtunk helyezni rájuk, ők pedig hibáznak. Láthattuk, hogy Leclerc is megpördült pénteken, kétszer is. Sainz a futamon forgott meg, majd Leclerc újfent. Igazán kedves, mondhatni sportbaráti versengés ez a Ferrari és köztünk. A bajnokság nagyon izgalmas lesz, és remélhetőleg nem az utolsó versenyen dől el minden, mint tavaly.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!