Marko szerint akár nézők is lehetnek az Osztrák Nagydíjon - F1VILÁG.HU

Marko szerint akár nézők is lehetnek az Osztrák Nagydíjon

HIRDETÉS
A Red Bull motorsport-tanácsadója, Dr. Helmut Marko hétvégén egy interjúban arról beszélt, ha a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos helyzet tovább javul a következő hetekben, akár azt is meg lehet fontolni, hogy nézőket engednek be a július elejére tervezett ausztriai Forma-1-es versenyekre.
SPIELBERG, AUSTRIA - JUNE 29: Max Verstappen of Netherlands and Red Bull Racing fans show their support during qualifying for the F1 Grand Prix of Austria at Red Bull Ring on June 29, 2019 in Spielberg, Austria. (Photo by Charles Coates/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool  // AP-1ZSZ5KPUN2111 // Usage for editorial use only // Please go to www.redbullcontentpool.com for further information. //

A Forma-1 tervei szerint a 2020-as világbajnokság július elején rajtolhat el: a Red Bull Ringen két futamot tartanak majd, az egyiket 5-én, a másikat 12-én.

A Red Bull múlt csütörtökön küldte el az osztrák egészségügyi minisztériumnak azokat a terveket, melyekkel meg kívánja rendezni a zárt kapus versenyeket. Bár a hatóság részéről válasz ezekre még nem érkezett, Helmut Marko szerint már akár az is elképzelhető, hogy nézőket is beengednek a futamokra.

„Bízunk abban, hogy hamarosan választ kapunk az egészségügyi minisztériumtól a csütörtökön elküldött koncepcióval kapcsolatban” – mondta a szakember a Sport am Sonntag című műsorban.

„Bár ez a koncepció egy zárt kapus verseny megrendezéséről szól, azt gondolom, hogyha az általános koronavírussal kapcsolatos helyzet tovább javul a következő hetekben, korlátozott számban nézők beengedéséről is szó lehet.”

Marko az ORF televíziónak beszélt arról is, ha a világbajnoksághoz elengedhetetlen legalább 8 versenyt nem tudnak megtartani idén, az nagyon nehéz helyzetbe hozhat egyes csapatokat.

„Ha nem lesz elegendő verseny egy világbajnoksághoz, az csapatonként 20-50 millió dolláros bevételkiesést jelenthet, tehát egyik másik istálló számára hatalmas gazdasági nehézségekkel néz szembe.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!