Költségplafon-ügy

Marko szerint akár nézők is lehetnek az Osztrák Nagydíjon

A Red Bull motorsport-tanácsadója, Dr. Helmut Marko hétvégén egy interjúban arról beszélt, ha a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos helyzet tovább javul a következő hetekben, akár azt is meg lehet fontolni, hogy nézőket engednek be a július elejére tervezett ausztriai Forma-1-es versenyekre.

A Forma-1 tervei szerint a 2020-as világbajnokság július elején rajtolhat el: a Red Bull Ringen két futamot tartanak majd, az egyiket 5-én, a másikat 12-én.

A Red Bull múlt csütörtökön küldte el az osztrák egészségügyi minisztériumnak azokat a terveket, melyekkel meg kívánja rendezni a zárt kapus versenyeket. Bár a hatóság részéről válasz ezekre még nem érkezett, Helmut Marko szerint már akár az is elképzelhető, hogy nézőket is beengednek a futamokra.

Hirdetés
 

„Bízunk abban, hogy hamarosan választ kapunk az egészségügyi minisztériumtól a csütörtökön elküldött koncepcióval kapcsolatban” – mondta a szakember a Sport am Sonntag című műsorban.

„Bár ez a koncepció egy zárt kapus verseny megrendezéséről szól, azt gondolom, hogyha az általános koronavírussal kapcsolatos helyzet tovább javul a következő hetekben, korlátozott számban nézők beengedéséről is szó lehet.”

Marko az ORF televíziónak beszélt arról is, ha a világbajnoksághoz elengedhetetlen legalább 8 versenyt nem tudnak megtartani idén, az nagyon nehéz helyzetbe hozhat egyes csapatokat.

„Ha nem lesz elegendő verseny egy világbajnoksághoz, az csapatonként 20-50 millió dolláros bevételkiesést jelenthet, tehát egyik másik istálló számára hatalmas gazdasági nehézségekkel néz szembe.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Marko szerint akár nézők is lehetnek az Osztrák Nagydíjon
Schumacher: A Russell-lel való ütközés kinyírta a versenyemet
A Red Bull nagyon magabiztosan várja az FIA vizsgálatának eredményét
Dühbe gurult a Haas Magnussen kiintése miatt

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!