Friss hírek

Marko szerint Austinban újra győzhet a Red Bull

MEXICO CITY, MEXICO - OCTOBER 26: Max Verstappen of the Netherlands driving the (33) Aston Martin Red Bull Racing RB15 on track during final practice for the F1 Grand Prix of Mexico at Autodromo Hermanos Rodriguez on October 26, 2019 in Mexico City, Mexico. (Photo by Clive Mason/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool  // AP-21ZACMSPS2111 // Usage for editorial use only //
A Red Bull motorsport-tanácsadója, Dr. Helmut Marko úgy érzi, lesz még esélye csapatának arra, hogy a 2019-es szezon utolsó versenyein győzzön.

Az energiaital-gyárosok remek formában voltak a múlt hétvégi Mexikói Nagydíjon – ahol egyébként autói tradicionálisan jól szerepelnek –, ám a kiváló tempót végül nem sikerült jó eredményre váltani.

Pedig Max Verstappen a leggyorsabb volt az időmérő edzésen, ám egy sárga zászlós kihágás miatt rajtbüntetést kapott, a futamon pedig defektet kapott, így a mezőny végéről kellett felküzdenie magát. Végül csapattársa mögött a 6. helyen zárt.

„Max 2 másodperccel gyorsabb volt a versenyen a kemény gumikon, mint az élen álló” – mondta Helmut Marko az Auto Motor und Sport című német lapnak.

„Szóval amikor ilyen gyors autód van, és nem jön az eredmény, az nagyon dühítő!”

Bár a szakember nem akarta kritizálni Verstappent, azt elismerte, a holland lehetett volna óvatosabb a rajtnál.

„Azzal a tempóelőnnyel, amivel rendelkeztünk, talán igen” – fogalmazott, ugyanakkor bírálta Lewis Hamiltont is az első kanyarokban történt koccanásért.

„De Hamilton sem volt óvatos az első kanyarban.”

Marko ezzel együtt bizakodóan várja a folytatást, és úgy érzi, már a hétvégi Amerikai Nagydíjon újra esélyük lehet az elsőségre.

„Szingapúr és Oroszország kivételével mindig gyors autónk volt. Szingapúrban elcsesztük a beállításokat, Oroszországban pedig nem állt rendelkezésre az új üzemanyag. De arra számítok, hogy a következő pályákon a győzelmekért mehetünk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek