Friss hírek

Marko szerint Austinban újra győzhet a Red Bull

A Red Bull motorsport-tanácsadója, Dr. Helmut Marko úgy érzi, lesz még esélye csapatának arra, hogy a 2019-es szezon utolsó versenyein győzzön.

Az energiaital-gyárosok remek formában voltak a múlt hétvégi Mexikói Nagydíjon – ahol egyébként autói tradicionálisan jól szerepelnek –, ám a kiváló tempót végül nem sikerült jó eredményre váltani.

Pedig Max Verstappen a leggyorsabb volt az időmérő edzésen, ám egy sárga zászlós kihágás miatt rajtbüntetést kapott, a futamon pedig defektet kapott, így a mezőny végéről kellett felküzdenie magát. Végül csapattársa mögött a 6. helyen zárt.

„Max 2 másodperccel gyorsabb volt a versenyen a kemény gumikon, mint az élen álló” – mondta Helmut Marko az Auto Motor und Sport című német lapnak.

„Szóval amikor ilyen gyors autód van, és nem jön az eredmény, az nagyon dühítő!”

Bár a szakember nem akarta kritizálni Verstappent, azt elismerte, a holland lehetett volna óvatosabb a rajtnál.

„Azzal a tempóelőnnyel, amivel rendelkeztünk, talán igen” – fogalmazott, ugyanakkor bírálta Lewis Hamiltont is az első kanyarokban történt koccanásért.

„De Hamilton sem volt óvatos az első kanyarban.”

Marko ezzel együtt bizakodóan várja a folytatást, és úgy érzi, már a hétvégi Amerikai Nagydíjon újra esélyük lehet az elsőségre.

„Szingapúr és Oroszország kivételével mindig gyors autónk volt. Szingapúrban elcsesztük a beállításokat, Oroszországban pedig nem állt rendelkezésre az új üzemanyag. De arra számítok, hogy a következő pályákon a győzelmekért mehetünk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!