Marko szerint Barcelonában sem működtek jól a Red Bull fejlesztései - F1VILÁG.HU

Marko szerint Barcelonában sem működtek jól a Red Bull fejlesztései

HIRDETÉS
A Red Bull motorsport-tanácsadója, dr. Helmut Marko elárulta, azok a fejlesztések, melyekkel a csapat érkezett Barcelonába, ugyancsak nem működtek megfelelően.
CIRCUIT DE BARCELONA-CATALUNYA, SPAIN - JUNE 22: Max Verstappen, Red Bull Racing RB20 during the Spanish GP at Circuit de Barcelona-Catalunya on Saturday June 22, 2024 in Barcelona, Spain. (Photo by Sam Bloxham / LAT Images)

Az energiaital-gyárosok idén sokat küszködnek azzal, hogy mást tapasztalnak a szimulációban és az előzetes mérések során, mint amivel végül a pályán szembesülnek, a korrelációs problémákra pedig természetesen igyekeznek mihamarabb megoldást találni. Bár Max Verstappen révén a csapat újabb győzelmet szerzett a hétvégi Spanyol Nagydíjon, az osztrákoknak nem volt könnyű dolguk, ráadásul Marko ismét a fejlesztésekkel kapcsolatos problémákról beszélt a futam után.

„A fejlesztés nem működött az elejétől kezdve. Olyan dolgokat hozunk, melyek elméletben sokkal jobbak, de ezt nem tudjuk megvalósítani a pályán” — mondta az osztrák szakember.

Néhány hete a Mercedes technikai igazgatója, James Allison beszélt arról, a Red Bull Imolában bevetett fejlesztései inkább visszalépést jelentettek az osztrák csapatnak — ezt azonban határozottan cáfolta Max Verstappen.

„Ez természetesen baromság. A fejlesztések kétségkívül javítanak az autón, de körülöttünk mindenki egész egyszerűen nagyobb lépéseket tesz, mint mi” — magyarázta a holland. „Abban bíztam, hogy egy ilyen pályán elöl leszünk, de már néhány verseny óta látjuk, hogy egyre nehezebb a dolog.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!