Marko szerint eltúlzott Perez büntetése: „Hamilton egyszer három kerékkel nyert futamot” - F1VILÁG.HU

Marko szerint eltúlzott Perez büntetése: „Hamilton egyszer három kerékkel nyert futamot”

HIRDETÉS
A Red Bull motorsport-tanácsadója, dr. Helmut Marko szerint furcsa, hogy miközben Sergio Perez rajtbüntetést kapott azért, amiért sérült autóval körözött a múlt hétvégi Kanadai Nagydíjon, a Mercedes hétszeres világbajnoka, Lewis Hamilton semmiféle büntetést nem szenvedett el akkor, amikor egy alkalommal három kerékkel szelte át a célvonalat.
ZANDVOORT, NETHERLANDS - AUGUST 26: Sergio Perez of Mexico and Oracle Red Bull Racing talks with Red Bull Racing Team Consultant Dr Helmut Marko in the garage during qualifying ahead of the F1 Grand Prix of The Netherlands at Circuit Zandvoort on August 26, 2023 in Zandvoort, Netherlands. (Photo by Mark Thompson/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool // SI202308260378 // Usage for editorial use only //

Perez a jövő hétvégi Spanyol Nagydíjon kerül majd 3 rajthellyel hátrébb a rajtrácson, miután múlt vasárnap, Kanadában a gumifalnak ütközött, a baleset következtében pedig autójának hátulja jelentősen megsérült, ennek ellenére azonban visszaevickélt a bokszba.

A Red Bull csapata a versenybírók meghallgatásán elismerte, azért hívták vissza a mexikóit a bokszba, hogy elkerüljenek egy esetleges biztonsági autós szakaszt — az ugyanis veszélybe sodorhatta volna Max Verstappen győzelmét Kanadában. Helmut Marko a csapat védelmére kelt, szerinte ugyanis az sem volt egyértelmű, hogy Pereznek ki kell állnia a baleset miatt.

„Perez 3 rajthelyes büntetést kap Spanyolországban, mert visszahoztuk az autót a bokszba ahelyett, hogy félreálltunk volna vele Montrealban” — fogalmazott Marko a Speedweek című lap hasábjain. „Azt gondolom, ez túl kemény büntetést, mert egy olyan versenyen, ahol folyamatosan változnak a körülmények, vissza kell hoznod az autót, különösen, amikor nem teljesen egyértelmű, hogy milyen sérülései vannak.”

„Perez visszapillantó tükrei piszkosak voltak, nem láthatta, hogy fest az autó hátulja. Mi viszont az adatokból láttuk, hogy a felfüggesztés rendben van. Természetes, hogy megpróbáljuk visszahozni az autót, hogy ideális esetben újra pontokért harcoljunk. A versenybírók aztán bejelentették, hogy az autójáról alkatrészdarabok potyogtak le.”

Marko aztán felidézte a 2020-as Brit Nagydíj eseményeit, amikor is Lewis Hamilton bal első defektet kapott az utolsó körben, és gyakorlatilag három keréken nyerte meg a silverstone-i viadalt.

„De álljunk meg egy pillanatra! Emlékszem, hogy Lewis Hamilton Silverstone-ban egyszer három kerékkel szelte át a célvonalat és nyert. Furcsa, hogy ott nem volt büntetés.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!