Friss hírek

Marko szerint idén is a Red Bull és a Mercedes lesz a favorit

A Red Bull motorsport-tanácsadója, Helmut Marko szerint jó esély van rá, hogy a 2022-es Forma-1-es idény is a Mercedes és az energiaital-gyárosok párharcáról szól majd.

A két csapat tavaly elképesztő csatát vívott a bajnoki címért: a konstruktőri versenyben végül a Mercedes győzedelmeskedett, míg az egyéni trófeát a Red Bull ifjú titánja, Max Verstappen hódította el.

A csapatoknak 2021-ben nem volt egyszerű dolguk, hiszen egyensúlyozniuk kellett az aktuális versenyautó, illetve az új szabályok szerint épülő 2022-es modell fejlesztése között.

Hirdetés
 

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner a napokban úgy nyilatkozott, a tervek szerint haladnak a munkák az új, RB18-as versenyautóval, Helmut Marko pedig azt mondja, minden okuk megvan az optimizmusra

„Minden, amit mondani tudok, hogy meg akarjuk védeni Max Verstappen világbajnoki címét, és nagyon jó helyzetben vagyunk ahhoz, hogy ezt megtegyük” – idézi az F1-Insider.com című lap a szakembert.

„Két különböző fejlesztési programot futtattunk 2021-ben. Mindkettő működött. Semmi okunk azt hinni, hogy a Mercedes és mi idén nem leszünk újra favoritok. Hacsak valaki nem találja meg a bölcsek kövét az új szabályokban.”

Azt egyelőre nem tudni, a Red Bull mikor mutatja be új versenyautóját, ám az biztos, hogy még a kollektív tesztek előtt bejáratják a 2022-es modellt.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!