Marko szerint Verstappent nem lehet pénzzel elcsábítani a Red Bulltól - F1VILÁG.HU

Marko szerint Verstappent nem lehet pénzzel elcsábítani a Red Bulltól

HIRDETÉS
Bár Max Verstappen 2028-ig tartó szerződésében található kilépési záradék, Helmut Marko szerint a pilóta döntését nem a fizetése, hanem az autója teljesítménye fogja meghatározni.
Max Verstappen poses for a portrait during Red Bull Racing 2024 Season Launch RB20 in London, UK on January 30, 2024 // Will Cornelius / Content Pool // SI202402140477 // Usage for editorial use only //

Max Verstappen a második világbajnoki címe felé tartva, a 2022-es szezon során kötött maratoni hosszúságú szerződést a Red Bull Formula-1-es csapatával, aminek értelmében még öt szezonon keresztül az energiaitalos csapatot fogja erősíteni. A közelmúltban azonban robbant a hír, hogy Lewis Hamilton a Mercedest elhagyva jövőre a Ferrarihoz szegődik, így felmerült annak a lehetősége, hogy a német csapat Hamilton pótlása érdekéken megkörnyékezni Verstappent.

A témát boncolgatva Helmut Marko elárulta: Verstappennek lenne lehetősége idő előtt véget vetnie a megállapodásuknak, ehhez azonban bizonyos, a csapat teljesítményével kapcsolatos feltételeknek kell teljesülniük.

„Mint minden más Formula-1-es szerződésben, úgy az övében is található a csapat teljesítményéhez kötött kilépési záradék” – fogalmazott.

„Nem hiszem, hogy egy felfoghatatlanul nagy összeg felkeltené az érdeklődését. Természetesen versenyzőként a sikerre törekszik. Ő sem lesz fiatalabb. Ha nem vagyunk olyan helyzetben, hogy futamgyőzelemre képes autót adjunk neki, akkor nyilvánvalóan körbe fog nézni. De hol találna valami jobbat?” – tette hozzá.

Ha Verstappen sorsával egyelőre nem is, a garázs másik oldalát elfoglaló Sergio Perez jövőjével a Red Bullnak idén mindenképpen foglalkoznia kell. A mexikói pilóta szerződése év végén lejár a csapattal, de hogy a Red Bullnak mi a terve vele, arra Marko az alábbi szavakkal reagált.

„Rajta múlik. Ha idén is hasonlóan fog vezetni, mint ahogy a tavalyi év utolsó néhány versenyét teljesítette, akkor könnyedén beszélgethetünk a folytatásról. [Daniel] Ricciardo megmutatta, hogy irányítása alatt tartja [Yuki] Tsunodát, így ő is esélyessé válhat. A nyári szünet végére tisztább képpel fogunk rendelkezni” – tette hozzá a Red Bull tanácsadója.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Marko szerint Verstappent nem lehet pénzzel elcsábítani a Red Bulltól
Ekkor rajtol a Forma-1-es Kínai Nagydíj
Fogadj és nyerj! Tedd meg a téteket az F1-es Kínai Nagydíjra! (x)
Norris: Nem lesz esélyünk a dobogóra Kínában
Alonso ismét erőn felül teljesített, nehéz versenyre számít
Az FIA elutasította az Aston Martin óvását

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!