IMOLAGP

Marko: Tegyenek falat a bahreini 4-es kanyarba!

NORTHAMPTON, ENGLAND - JULY 31: Max Verstappen of Netherlands and Red Bull Racing talks with Red Bull Racing Team Consultant Dr Helmut Marko in the garage during practice for the F1 Grand Prix of Great Britain at Silverstone on July 31, 2020 in Northampton, England. (Photo by Mark Thompson/Getty Images,)
Teljesen szükségtelennek tartja a Forma-1-es versenypályák határairól szóló vitát a Red Bull motorsport-tanácsadója, Helmut Marko, aki szerint Bahreinben jobban tennék, ha a 4-es kanyarban fallal akadályoznák meg a versenyzőket abban, hogy kiszélesítsék az aszfaltcsíkot.

Max Verstappen pályaelhagyása a szezonnyitó Bahreini Nagydíj kulcsmomentuma volt, a holland versenyző ugyanis a pálya 4-es kanyarjában, Lewis Hamilton előzése közben szélesítette ki az aszfaltcsíkot.

Verstappen előzése a versenyfelügyelők szerint nem volt szabályos, így vissza kellett engednie maga elé a Mercedes versenyzőjét, aki így meg is tudta nyerni az év első futamát.

Az ügy azért kavart nagy port, mert a verseny első felében a Mercedes versenyzői számos alkalommal kiszélesítették a pálya ezen részét, több tizedmásodpercet nyerve körönként.

„Mi túl szigorúan interpretáltuk a szabályokat” – mondta Helmut Marko, a Red Bull motorsport-tanácsadója a Formel1.de című lapnak.

„És aztán rákérdeztünk a versenyirányításnál: ’Helló, a Mercedesek folyamatosan kiszélesítik a pályát, és 2 tizedet nyernek vele. Mi is megcsinálhatjuk ezt? És jött a bizonytalan válasz: ’Ami azt illeti, nem’. És aztán felmerült a figyelmeztető zászlójelzés kérdése is Hamilton esetében, mivel sokkal gyakrabban csinálta ezt meg.”

Marko azt mondja, semmi értelme már a történteken rágódni, ugyanakkor nem érti, miért hagynak a pálya azon részén akkora bukóteret, lehetőséget adva ezzel a versenyzőknek a jogtalan előnyszerzésre.

„Már megtörtént, teljesen szükségtelen volt. Bőven van ott hely. Tegyenek oda egy falat, és ennyi. Ha nekimész, összetöröd az autódat.”

„Nem értem, miért van ennyi bukótér a pályákon, és miért nem tesznek oda falat.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!