Marko tiszta vizet öntött a pohárba, nem vádolja semmivel az Aston Martint - F1VILÁG.HU

Marko tiszta vizet öntött a pohárba, nem vádolja semmivel az Aston Martint

HIRDETÉS
Tiszta vizet öntött a pohárba a Red Bull motorsport-tanácsadója, Dr. Helmut Marko az Aston Martin idei versenyautójával kapcsolatban tett kijelentésére.
BAHRAIN, BAHRAIN - FEBRUARY 25: Adrian Newey, the Chief Technical Officer of Red Bull Racing, Red Bull Racing Team Principal Christian Horner and Red Bull Racing Team Consultant Dr Helmut Marko walk in the Paddock during day three of F1 Testing at Bahrain International Circuit on February 25, 2023 in Bahrain, Bahrain. (Photo by Mark Thompson/Getty Images)

Az osztrák szakember még a múlt hétvégi Bahreini Nagydíjon utalt arra, gyanúsnak tartja a brit istálló parádés formáját, és szerinte az istálló jelenlegi technikai igazgatója, az évekig náluk dolgozó Dan Fallows remek memóriáján kívül mást is magával vihetett az Aston Martinhoz.

„Ami Fallows fejében van, azt nem lehet kitörölni” – mondta Marko. „Másolni egy koncepciót nem tilos, de vajon le tudod másolni ennyire részletesen anélkül, hogy lenne dokumentációd az autónkról? Ezúttal három Red Bull volt dobogós, csak az utolsóban másmilyen motor dolgozott.”

A Red Bull tanácsadója arról is beszélt, nemcsak Dan Fallows, hanem több más szakemberük is átszerződött az Aston Martinhoz, akik „nyilván remek memóriával rendelkeznek”.

Marko most a Motorsport-Total.com című internetes lapnak adott nyilatkozatában öntött tiszta vizet a pohárba. Azt mondja, nem vádaskodik, és eszük ágában sincs tiltakozni az Aston Martin ellen.

„Nem, semmiképpen sem! És ez nem is lehet vád. Ezek csak tréfás megjegyzések. Ha a teljes mezőnyt nézzük, az Aston Martiné az az autó, amely a legjobban hasonlít a Red Bulléra.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!