Marko: Undorító, amit a Mercedes „rossz vesztesként” művel - F1VILÁG.HU

Marko: Undorító, amit a Mercedes „rossz vesztesként” művel

Méltatlan a Forma-1-es világbajnoksághoz az, hogy a Mercedes nem tud belenyugodni a vereségbe – ezt mondta a vasárnapi Abu Dhabi Nagydíj után Helmut Marko, a Red Bull motorsport-tanácsadója.

A vasárnapi versenyt vitatható döntések után Max Verstappen nyerte meg: a holland a futam utolsó körében előzte meg Lewis Hamiltont, és ezzel megszerezte a világbajnoki címet.

A Mercedes a leintés után óvást nyújtott be, ezt azonban a versenybírók elutasították. A német istálló eztán jelezte fellebbezési szándékát. A csapatnak csütörtökig van ideje arra, hogy eldöntse, valóban beadja-e a fellebbezéshez szükséges dokumentumokat.

Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója meglehetősen keményen fogalmazott: Abu Dhabiban azt mondta, a Mercedes nem tud veszíteni.

„Méltatlan egy világbajnoki döntőhöz, hogy így késleltetik a döntést. De azt mondanám, hogy egy rossz vesztes keres ilyen kifogásokat és óvásokat” – mondta a szakember.

„Egy fiatal sráccal és egy fiatal, motivált csapattal megtörtük ezt a hét éve tartó dominanciát. Undorító, amit a verseny után tettek, tiltakoztak, holott egyértelmű volt, hogy nem fog működni. Számomra emiatt ők nagyon rossz vesztesek.”

Marko azt mondja, bármi is lesz az ügy vége, ők a morális győztesei az idei bajnokságnak.

„Nem számít, mi vagyunk a morális győztesek, akár így, akár úgy” – mondta Marko, aki ugyanakkor hozzátette, felül kell vizsgálni a szabályokat és a döntéshozatali folyamatokat.

„Újragondoljuk a szerepünket a Forma-1-ben, ha ennek nem lesz hatása a jövőbeli bajnokságokra. Át kell gondolni az egész rendszert. Ennek egy része a következetesség, mert a döntéseket nem lehet így meg úgy értelmezni. Egyszerűsíteni kell a szabályokat. És az előfeltételnek a következőnek kell lennie: „Hagyjuk versenyezni őket!”

„Annyi hiba és megkérdőjelezhető döntés után szükség lesz lépésekre. Most új elnöke lesz az FIA-nak, és ezzel kell kezdenie.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!