Eifel Nagydíj
Christian Horner (GBR) Red Bull Racing Team Principal, Dr Helmut Marko (AUT) Red Bull Motorsport Consultant and Cyril Abiteboul (FRA) Renault Sport F1 Managing Director at Formula One World Championship, Rd2, Bahrain Grand Prix, Practice, Bahrain International Circuit, Sakhir, Bahrain, Friday 6 April 2018.
Fotó: Bahrain GP Media
Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: whatsapp
WhatsApp

Marko: Vajon okos dolog volt kiadni a Renault-nak a Red Bull Ringet?

A Red Bull motorsport-tanácsadója, Helmut Marko szerint igazán hasznos lehetett a Renault számára a múlt héten lebonyolított spielbergi teszt, hiába használták ugyanis 2018-as autójukat, abban a legújabb V6-os erőforrás dübörgött.

Marko már múlt héten kifejezte nemtetszését azzal kapcsolatban, hogy a Red Bull Ringet üzemeltető Projekt Spielberg bérbe adta két napra a rivális csapatnak a versenypályát, ahol a 2020-as szezon első két futamát tartják július elején.

A Renault versenyzői, Daniel Ricciardo és Esteban Ocon a 2018-as autóval rótták a köröket, és összesen 1114 km-t tettek meg Spielbergben.

Helmut Marko amiatt aggódik, a Renault helyzeti előnybe került a teszt által, hiszen a Red Bull például a héten csak 100 km-t tehet meg, ráadásul azt sem Ausztriában – igaz, az idei autójával, mellyel „filmforgatási napot” tart majd.

„A Renault-nak egy kétéves autót kellett használnia, de abban új motor volt! És lenyűgözött a megbízhatósága. Csupán azon morfondírozom, okos dolog volt-e bérbe adni a Red Bull Ringet a Renault-nak” – mondta a szakember.

„Mi június 25-én, Silverstone-ban tesztelünk majd a jelenlegi autónkkal, de maximum 100 km-t tehetünk meg vele.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!