Kattints és kövesd velünk az Orosz Nagydíj eseményeit!

  Friss hírek

Marko: Vajon okos dolog volt kiadni a Renault-nak a Red Bull Ringet?

A Red Bull motorsport-tanácsadója, Helmut Marko szerint igazán hasznos lehetett a Renault számára a múlt héten lebonyolított spielbergi teszt, hiába használták ugyanis 2018-as autójukat, abban a legújabb V6-os erőforrás dübörgött.

Marko már múlt héten kifejezte nemtetszését azzal kapcsolatban, hogy a Red Bull Ringet üzemeltető Projekt Spielberg bérbe adta két napra a rivális csapatnak a versenypályát, ahol a 2020-as szezon első két futamát tartják július elején.

A Renault versenyzői, Daniel Ricciardo és Esteban Ocon a 2018-as autóval rótták a köröket, és összesen 1114 km-t tettek meg Spielbergben.

Helmut Marko amiatt aggódik, a Renault helyzeti előnybe került a teszt által, hiszen a Red Bull például a héten csak 100 km-t tehet meg, ráadásul azt sem Ausztriában – igaz, az idei autójával, mellyel „filmforgatási napot” tart majd.

„A Renault-nak egy kétéves autót kellett használnia, de abban új motor volt! És lenyűgözött a megbízhatósága. Csupán azon morfondírozom, okos dolog volt-e bérbe adni a Red Bull Ringet a Renault-nak” – mondta a szakember.

„Mi június 25-én, Silverstone-ban tesztelünk majd a jelenlegi autónkkal, de maximum 100 km-t tehetünk meg vele.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!