Marko: Váratlan volt Perez remeklése! - F1VILÁG.HU

Marko: Váratlan volt Perez remeklése!

HIRDETÉS
Sergio Perezt dicsérte a Forma-1-es Emilia-Romagna Nagydíj időmérő edzése után a Red Bull motorsport-tanácsadója, Dr. Helmut Marko. A szakember szoros versenyre számít.
IMOLA, ITALY - APRIL 16: Sergio Perez of Mexico and Red Bull Racing talks with Red Bull Racing Team Consultant Dr Helmut Marko in the garage during practice ahead of the F1 Grand Prix of Emilia Romagna at Autodromo Enzo e Dino Ferrari on April 16, 2021 in Imola, Italy. (Photo by Mark Thompson/Getty Images)

Az imolai kvalifikáción a Red Bull ugyan alulmaradt Lewis Hamilton Mercedesével szemben, a vasárnapi versenyt azonban optimistán várják, hiszen a brit mögött alig lemaradva Sergio Perez végzett a második, Max Verstappen pedig a harmadik helyen. A két pilóta ráadásul eltérő gumikkal vág neki a vasárnapi futamnak.

Helmut Marko azt mondja, kicsit váratlan volt az a remek teljesítmény, amit Perez előhúzott a kalapból, így természetesen nagyon elégedett a mexikóival.

„Az időmérős teljesítménye igazán meglepő volt!” – mondta elégedetten Marko az ORF televíziónak adott interjújában. „Hogy a versenytempója jó, azt már Bahreinben bizonyította. De ez a felemelkedés egy kicsit váratlan volt, de annál örvendetesebb.”

A Red Bull tanácsadója említést tett arról is, Verstappen miért maradt végül alul, és miért nem tudta megszerezni a pole-t.

„Az első etap során Lance Stroll Max útjában volt az első szektorban. Ott veszítette el azt a tizedet Hamiltonnal szemben. A második próbálkozásban benne volt két apró baki, és ennyi volt. De az igazán nagyszerű, hogy Perez ilyen jó kört futott.”

Marko hozzátette, meggyőződése, hogy igazán szoros versenyt láthatunk majd Imolában.

„Nagyon szoros volt, és azt hiszem, ugyanilyen szoros lesz a versenyen is. Csak ezúttal megvan az az előnyünk, hogy két autóval vagyunk elöl, Valtteri Bottas ugyanis valamivel hátrébb került. Meglátjuk – van néhány stratégiai lehetőségünk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!