Kattints és kövesd velünk az Orosz Nagydíj eseményeit!

  Friss hírek

Marko: Versenymérnöke hibájából gyengélkedett Albon Barcelonában

A Red Bull motorsport-tanácsadója, Helmut Marko leszögezte, nem Alexander Albon, hanem versenymérnöke tehetett a Spanyol Nagydíjon látott gyenge teljesítményről.

A thai versenyző ezúttal is jócskán elmaradt csapattársától, Max Verstappentől, és bár az időmérő edzésen a 6. rajthelyet szerezte meg, a futamon csak a 8. helyen ért célba.

Albon nemrég, még a Brit Nagydíj előtt kapott új versenymérnököt a csapattól: Mike Lugg helyét Simon Rennie, egy rendkívül rutinos mérnök vette át a bokszutca falánál.

Marko viszont a Speed Week című lapnak adott interjújában nemrég elárulta, nem Albon, hanem versenymérnöke tehetett a barcelonai gyengélkedésről.

„A barcelonai teljesítmény, beleértve a stratégiát is, a versenymérnöke hibája volt. Alex tűnt teljesen hülyének, de nem az ő hibája volt” – szögezte le a szakember.

„Ez volt a legrosszabb versenye, de mindaddig, amíg fejlődik, nincs veszélyben a helye.”

Marko beszélt arról is, Daniil Kvyat a várakozásokon alul teljesít az AlphaTaurinál.

„Igen, Daniil nem teljesít olyan jól, mint ahogy vártuk. De még mindig féltáv előtt járunk. És Auer [Lucas] nem szerepel a listámon, ha erre gondolsz!”

Arra a kérdésre, hogy ki kaphatna esélyt a Forma-1-ben a Red Bull juniorjai közül, Marko kifejtette: „Tsunoda a Forma-1-ben és Lawson a Forma-3-ban jelenleg olyan helyzetben vannak, hogy jogosultak a szuperlicencre. De nem gondolkodunk Kvyat lecserélésén.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!