Marko: Verstappen egy McLarennel vagy Mercedesszel is nyert volna - F1VILÁG.HU

Marko: Verstappen egy McLarennel vagy Mercedesszel is nyert volna

HIRDETÉS
A „Verstappen-faktornak” köszönhetően tudott nyerni múlt hétvégén, Kanadában a Red Bull Forma-1-es csapata — ezt mondja az energiaital-gyárosok tanácsadója, dr. Helmut Marko, aki szerint a holland pilóta egy McLarennel, de akár egy Mercedesszel is nyert volna Montrealban.
MONTREAL, QUEBEC - JUNE 09: Race winner Max Verstappen of the Netherlands and Oracle Red Bull Racing celebrates in parc ferme during the F1 Grand Prix of Canada at Circuit Gilles Villeneuve on June 09, 2024 in Montreal, Quebec. (Photo by Clive Rose/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool // SI202406091033 // Usage for editorial use only //

Bár nem volt egyszerű dolga, Verstappen végül Lando Norrist és George Russellt megelőzve megnyerte a Kanadai Nagydíjat, amit múlt vasárnap félig esős, félig száraz pályán tartottak meg. A holland pilóta a remek eredménynek köszönhetően tovább tudta növelni előnyét a pontversenyben, a Red Bull ráadásul azért is örülhet, mert fő ellenfele, a Ferrari pont nélkül zárta a hétvégét.

Dr. Helmut Marko, az energiaital-gyárosok tanácsadója egy lapinterjúban a háromszoros világbajnok Verstappent méltatta, ugyanakkor rámutatott, vannak olyan problémái a Red Bullnak, amiket mihamarabb meg kellene oldani.

„Max a Verstappen-faktornak köszönhetően nyert, ahogy én nevezem ezt” — mondta Marko az OE24 című osztrák lapnak adott interjújában, majd hozzátette, messze nem lefutott még a bajnokság, hiszen látható, hogy az ellenfelek is nagyon erősek lettek az elmúlt időszakban.

„Nem egyértelmű a bajnoki cím, mert az autónknak és a szimulátorunknak vannak bizonyos gyengeségei. De keményen dolgozunk azon, hogy ezeket kiküszöböljük. Mindig is tisztában voltunk vele, hogy nem nyerhetünk meg minden versenyt. Az kedvez nekünk, hogy a többiek nem tudnak állandóságot mutatni. Ha nálunk minden rendben megy, Max az élen van a versenyben.”

Arra a kérdésre, hogy szerinte Verstappen egy McLarennel vagy egy Mercedesszel is nyert-e volna Montrealban, Marko így felelt: „Igen. A verseny átlátása, illetve a megfelelő időben való rákapcsolás képessége csak Maxban van meg. Emellett viszont csapatunk is abszolút helyes stratégiát követett.”

A fentebb említett korrelációval kapcsolatos problémák kapcsán a Red Bull tanácsadója kifejtette, a fő problémájuk az a szimulátorral, hogy az „nem szimulálja helyesen a kerékvetőket”.

„Technológiailag a legmodernebb, csak nincs megfelelően táplálva vagy értelmezve” — fogalmazott.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!