Marko: Verstappen és Hamilton kiemelkednek a mezőnyből

A Red Bull motorsport-tanácsadója, Helmut Marko szerint Lewis Hamilton és Max Verstappen jelenleg abszolút kiemelkedik a Forma-1-es mezőnyből, a hétszeres világbajnok pedig csak következetességével emelkedik az ő versenyzőjük fölé.

Hamilton és Verstappen kiélezett küzdelmet vívtak egymással a 2021-es idény első versenyén, Bahreinben. A csatából végül Hamilton került ki győztesen, az első versenyhétvégén látottak alapján pedig joggal bízhatunk abban, hogy a duó a folytatásban is összecsap majd.

„Ez a verseny egyértelműen megmutatta, hogy ők ketten kiemelkedőek” – mondta a Red Bull tanácsadója a Formel1.de című internetes portálnak adott interjújában. „Az, amiben Hamilton Max felett áll, az a hihetetlen következetesség.”

Hirdetés
 

Helmut Marko hozzátette: „Nem tudom, hány verseny van már a háta mögött, és hány győzelme. De láthattuk, milyen nagyszerű taktikai munkát végzett, hogyan váltott íveket, és így tovább. Nagyon nehéz verseny volt ez Max számára.”

„Viszont többé-kevésbé egy szinten vannak. Egy ponton pedig majd Maxnak is lesz annyi tapasztalata, mint Hamiltonnak.”

Verstappen csalódottan volt kénytelen távozni Bahreinből, hiába tűnt esélyesebbnek ugyanis, nem tudtam megelőzni Hamiltont azt követően, hogy egy pályán kívül végrehajtott manőver miatt visszatessékelték a brit mögé.

Bár a holland pilóta a csapatrádión az eset után azt mondta, el tudott volna lépni 5 másodperccel, így egy büntetés után is megnyerhette volna a futamot, Marko szerint a versenybírók úgy büntették volna meg versenyzőjüket, hogy abból Hamilton jöjjön ki jól.

„Ha 5,8 másodperccel lett volna előrébb, akkor 10 másodpercet kapott volna… Ebből szempontból tehát nem segített volna, ha elöl tartjuk.” 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!