Marko: Verstappen fantasztikus volt Monacóban - F1VILÁG.HU

Marko: Verstappen fantasztikus volt Monacóban

HIRDETÉS

Balesete ellenére méltatta Max Verstappen monacói teljesítményét Dr. Helmut Marko, a Red Bull motorsport-tanácsadója.


Balesete ellenére méltatta Max Verstappen monacói teljesítményét Dr. Helmut Marko, a Red Bull motorsport-tanácsadója.

A holland tehetség pazar előzéseket mutatott be Monte-Carlo utcáin, menetelésének azonban egy baleset vetett véget: Verstappen keményen támadta a Lotus versenyzőjét, Romain Grosjeant, a Saint Devote előtt azonban hátulról nekicsapódott riválisának.

A baleset miatt Verstappent később öt rajthelyes büntetéssel sújtották a Kanadai Nagydíjra, valamint két büntetőpontot is kapott.

„Max fantasztikus volt” – mondta dr. Helmut Marko a Motorsport.com-nak.

„Sajnos volt egy rossz kerékcseréje. De remekül ment, amikor követte a Ferrarit, és megelőzte [Valtteri] Bottast. Láthatták, hogy ott volt a potenciál.”

„A balesetet én versenybalesetnek minősíteném, és Grosjean is benne volt. Bemozdult, amikor látta, hogy Max ott van.”

RBR

Marko nemcsak Verstappent, de a Red Bull gyári csapatát is méltatta, mely idei legjobb eredményét produkálta Monte-Carlóban: Daniil Kvyat negyedik, Daniel Ricciardo ötödik lett.

„Mindkét versenyző remekül ment. Kvyat nagyon együttműködő volt, amikor elengedte Ricciardót, amikor pedig az ausztrál nem tudott előrébb jutni, visszaengedte őt.”

Hirdetés

„Ricciardónak szerintem két körre lett volna még szüksége, és esélye lett volna [Lewis] Hamiltonnal szemben. Kvyat számára ez volt az idei első problémamentes hétvége, és meg is mutatta, mire képes.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!