Friss hírek

Marko: Verstappen már most jobb, mint Vettel

A Red Bull motorsport-tanácsadója, Dr. Helmut Marko azt mondja, véleménye szerint újdonsült világbajnokuk, Max Verstappen már most jobb, mint Sebastian Vettel, aki korábban négy bajnoki trófeához segítette hozzá az energiaital-gyárosokat.

Verstappen 2021-ben Lewis Hamiltont tudta legyőzni, Abu Dhabiban aratott győzelmével pedig megszerezte pályafutása első világbajnoki címét.

A holland pilótát annak idején Dr. Helmut Marko hozta a Forma-1-be – akárcsak a ma már az Aston Martinnál versenyző Sebastian Vettelt, aki 2010 és 2013 között sorozatban négy világbajnoki címet nyert a Red Bull-lal.

Hirdetés
 

Helmut Marko azt mondja, szerinte nem kétséges, hogy Verstappen és Vettel közül a holland a jobb.

„Igen, nem kétséges, hogy jobb. Hogy miért annyira kiemelkedő? Mert nincs szüksége bemelegítésre. Ha valahol esik, a többiek 5-8 kört is megtesznek. Aztán kimegy Max, és már az első körében megfutja a leggyorsabb időt” – mondta a szakember a Servus TV-nek nyilatkozva.

„De ott van például a dzsiddai pálya is. Senki sem ismerte. A többiek újra és újra kimentek, aztán jött Max, és bang! Három leggyorsabb szektor! Ez az egyik lenyűgöző kvalitása.”

Verstappen 2016-ban a Forma-1 történetének legfiatalabb futamgyőztese lett, Marko pedig azt mondja, a holland pilóta azóta sokat fejlődött és érettebb lett.

„Kevésbé agresszív, igen, de most már perspektívában látja a dolgokat. Ez fontos különbség. Első éveiben Max folyton a leggyorsabb akart lenni, minden körülmény közepette. Mostanra viszont megtanulta adagolni, akkor nyomja, ha igazán szükséges. De már az első Red Bull-lal futott versenyén is komoly érettséget mutatott.”

„Szintén fontos különbség, hogy pár éve, ha problémánk volt egy szabadedzésen, Max felrobbanva kiabált a garázsban. És néha ezt a türelmetlenséget magával vitte a pályára is, ha például egy lekörözött nem húzódott le elég gyorsan.”

„Max mostanra sokkal nyugodtabb lett. Következetesen teljesít, és kivételesen magas szinten. Valóban rendkívüli versenyző ő.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!