Marko: Verstappen már most jobb, mint Vettel - F1VILÁG.HU

Marko: Verstappen már most jobb, mint Vettel

HIRDETÉS
A Red Bull motorsport-tanácsadója, Dr. Helmut Marko azt mondja, véleménye szerint újdonsült világbajnokuk, Max Verstappen már most jobb, mint Sebastian Vettel, aki korábban négy bajnoki trófeához segítette hozzá az energiaital-gyárosokat.
HOCKENHEIM, GERMANY - JULY 28: Race winner Max Verstappen of Netherlands and Red Bull Racing celebrates with Red Bull Racing Team Consultant Dr Helmut Marko in parc ferme during the F1 Grand Prix of Germany at Hockenheimring on July 28, 2019 in Hockenheim, Germany. (Photo by Mark Thompson/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool  // AP-213AASH3S2111 // Usage for editorial use only // Please go to www.redbullcontentpool.com for further information. //

Verstappen 2021-ben Lewis Hamiltont tudta legyőzni, Abu Dhabiban aratott győzelmével pedig megszerezte pályafutása első világbajnoki címét.

A holland pilótát annak idején Dr. Helmut Marko hozta a Forma-1-be – akárcsak a ma már az Aston Martinnál versenyző Sebastian Vettelt, aki 2010 és 2013 között sorozatban négy világbajnoki címet nyert a Red Bull-lal.

Helmut Marko azt mondja, szerinte nem kétséges, hogy Verstappen és Vettel közül a holland a jobb.

„Igen, nem kétséges, hogy jobb. Hogy miért annyira kiemelkedő? Mert nincs szüksége bemelegítésre. Ha valahol esik, a többiek 5-8 kört is megtesznek. Aztán kimegy Max, és már az első körében megfutja a leggyorsabb időt” – mondta a szakember a Servus TV-nek nyilatkozva.

„De ott van például a dzsiddai pálya is. Senki sem ismerte. A többiek újra és újra kimentek, aztán jött Max, és bang! Három leggyorsabb szektor! Ez az egyik lenyűgöző kvalitása.”

Verstappen 2016-ban a Forma-1 történetének legfiatalabb futamgyőztese lett, Marko pedig azt mondja, a holland pilóta azóta sokat fejlődött és érettebb lett.

„Kevésbé agresszív, igen, de most már perspektívában látja a dolgokat. Ez fontos különbség. Első éveiben Max folyton a leggyorsabb akart lenni, minden körülmény közepette. Mostanra viszont megtanulta adagolni, akkor nyomja, ha igazán szükséges. De már az első Red Bull-lal futott versenyén is komoly érettséget mutatott.”

„Szintén fontos különbség, hogy pár éve, ha problémánk volt egy szabadedzésen, Max felrobbanva kiabált a garázsban. És néha ezt a türelmetlenséget magával vitte a pályára is, ha például egy lekörözött nem húzódott le elég gyorsan.”

„Max mostanra sokkal nyugodtabb lett. Következetesen teljesít, és kivételesen magas szinten. Valóban rendkívüli versenyző ő.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!