Marko: Verstappen Monacóban újabb szintre lépett - F1VILÁG.HU

Marko: Verstappen Monacóban újabb szintre lépett

HIRDETÉS
Monacóban aratott győzelmével egy „újabb szintre emelkedett” a Red Bull Forma-1-es csapatának ifjú titánja, Max Verstappen – mondja az energiaital-gyárosok motorsport-tanácsadója, Dr. Helmut Marko.
MONTE-CARLO, MONACO - MAY 23: Race winner Max Verstappen of Netherlands and Red Bull Racing celebrates on the podium with Adrian Newey, the Chief Technical Officer of Red Bull Racing and a bottle of sparkling wine during the F1 Grand Prix of Monaco at Circuit de Monaco on May 23, 2021 in Monte-Carlo, Monaco. (Photo by Sebastian Nogier - Pool/Getty Images)

Verstappen magabiztos győzelmet szerzett a hercegségben, ennek köszönhetően pedig az összetett pontversenyben is átvette a vezetést a címvédő Lewis Hamiltontól.

A holland pilóta a rajttól egészen a célig kontroll alatt tartotta a versenyt, a magabiztos szereplés pedig Helmut Markót is nagy elégedettséggel töltötte el.

„Határozottan magasabb szintre emelkedett az érettségét tekintve” – mondta a szakember a német Sky Sportnak nyilatkozva. „Folyamatosan foglalkoztattuk őt a verseny során az üzemanyagmódokkal, és a többivel. Szóval sok mindent át kellett látnia.”

„Amikor elkezdte kérdezgetni, hogy kié a leggyorsabb kör, és milyen idővel, azonnal leállítottuk és mondtuk neki „Felejtsd el!”

A futamon Lewis Hamilton futotta meg a legjobb köridőt, aki a hajrában kiállt friss gumikért – így bezsebelhette a leggyorsabb körért járó bónuszpontot.

Verstappen korábban nem járt szerencsével Monacóban: 2018-ban a győzelemre is esélye lehetett volna, ám az utolsó edzésen összetörte autóját, így nem tudott részt venni az időmérőn. 2019-ben pedig ugyan másodikként ért célba, ám egy veszélyes bokszutcai kiengedés miatt 5 másodperces időbüntetést kapott, így visszacsúszott a negyedik helyre.

„Maxszal még nem sikerült dobogóra állnunk itt, habár kétszer is győzelemre képes autónk volt – [Daniel] Ricciardo pedig bizonyította is ezt” – folytatta Marko, aki szerint a monacói diadal a jövő szempontjából is meghatározó lehet.

„Azt gondolom, ez újabb megkönnyebbülést jelent most. Még magabiztosabb és kontrollált teljesítményre lehet képes. Szóval ez a győzelem a jövő szempontjából is nagyon-nagyon fontos volt.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!