Marko: Verstappen nem tudta tartani a lépést Perezzel - F1VILÁG.HU

Marko: Verstappen nem tudta tartani a lépést Perezzel

Hiába aratott simának tűnő kettős győzelmet a Red Bull Forma-1-es csapata a vasárnapi Azeri Nagydíjon, az osztrák istálló tanácsadója, Dr. Helmut Marko szerint intő jel az, hogy a futam hajrájában a Ferrari és az Aston Martin is hasonló köridőkre volt képes, mint ők. A szakember beszélt arról is, Max Verstappent milyen gondok hátráltatták.

Az energiaital-gyárosok a legtöbbet hozták ki a sprintfutamos bakui hétvégéből, noha Marko elmondása szerint egyáltalán nem mentek simán a dolgok – főleg Max Verstappen esetében. A holland versenyző ugyan a rajtot követően képes volt megelőzni Charles Leclerc-t, és átvette a vezetést, egy rosszul időzített kerékcsere miatt végül visszacsúszott, és csapattársa, Sergio Perez mögött a 2. helyen ért célba.

Helmut Marko elárulta, összességében elégedettek a hétvége eredményeivel, noha rámutatott, Verstappen egész egyszerűen nem talált jó beállításokat az utcai pályán, és képtelen volt tartani a lépést Perezzel.

„Egy kettős győzelem, illetve egy első és egy harmadik hely a sprinten – nagyon elégedettek vagyunk ezzel” – fogalmazott Marko az ORF televíziónak adott interjújában. „Max balszerencsés volt a biztonsági autóval, és nem sikerült jó beállításokat találnia, ami sok idejébe került, szóval nem tudta kihozni a legtöbbet az autóból, és nem tudta tartani a lépést Perezzel.”

„Le a kalappal Checo előtt, a rajttól kezdve gyors volt, és nem hibázott – briliáns versenyt futott.”

Marko ezzel együtt beszélt arról is, bár kényelmes, közel 20 másodperces előnnyel értek célba a 3. helyen befutó Charles Leclerc előtt, nem mondták azt versenyzőiknek, hogy vegyenek vissza.

„Figyelmeztető volt számunkra, hogy Leclerc és [Fernando] Alonso is ugyanolyan köridőkre volt képes az utolsó 6-8 körben, mint mi. Keményen kellett dolgoznunk azért, hogy ne történjen semmi a verseny végén. Nem mondtuk a versenyzőknek, hogy vegyenek vissza. Sergio rákérdezett, hogy lehetne-e, de mondtuk nekik, hogy nyomják padlóig.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Marko: Verstappen nem tudta tartani a lépést Perezzel
Átcsábította a McLaren a Red Bull mérnökigazgatóját
Mercedes: A Red Bull idegesebb lehet, hogy közszemlére került a padlólemezük
De Vries szerzett egy jó pontot Helmut Markónál
A Red Bullt meglepte, hogy az Aston Martin meg sem próbált harcolni velük

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!