Marko: Verstappennek mázlija volt, négyszer megcsókolta a falat Bakuban - F1VILÁG.HU

Marko: Verstappennek mázlija volt, négyszer megcsókolta a falat Bakuban

A Red Bull motorsport-tanácsadója, Helmut Marko azt mondja, bár nem sikerült jól beállítani Max Verstappen autóját a múlt hétvégi Azeri Nagydíjon, a holland pilótának szerencséje is volt, mert könnyen a falban köthetett volna ki.

Verstappen a 2. helyről kezdte meg a vasárnapi, bakui versenyt, hamarosan pedig már az élen autózhatott, miután megelőzte a pole-ból startoló Charles Leclerc Ferrariját. Öröme azonban nem tarthatott sokáig, a Red Bull ugyanis azt megelőzően hívta őt ki kerékcserére, hogy pályára küldték a biztonsági autót.

A címvédő így végül csak csapattársa, Sergio Perez mögött ért célba a versenyen, alapvetően pedig elmondható, a mexikói versenyző jobb formában is versenyzett nála. Nemrég Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója beszélt a bakui verseny eseményeiről – ő azt mondta, Verstappen egész egyszerűen nem találta el a beállításokat a hétvégén.

 

„Panaszkodott a hátsó abroncsokra, szóval az volt a megfelelő pillanat kihívni őt” – mondta Marko a német Sky Sportsnak Verstappen bokszkiállásával kapcsolatban. „Néha profitálunk egy biztonsági autós szakaszból, máskor nem. Végül minimalizáltuk a károkat a végén. Az utolsó 10 körben újra az övé volt a gyorsabb autó, de előtte nem volt meg a megfelelő egyensúly. A verseny felénél nem volt esélye Perez ellen, de ez az autó egyensúlya miatt volt. Maga a tény, hogy köztük zajlik a küzdelem, egy kicsit megemeli a vérnyomásunkat, de ez is része a sportnak. Nem adtunk csapatutasítást. Pereztől 5 körrel a vége előtt kérdeztük meg, hogy tudná-e csökkenteni a tempót, de egyszerűen hagytuk őket versenyezni.”

A Red Bull tanácsadója rámutatott arra is, Bakuban nem tudták kihozni a legtöbbet a rendelkezésükre álló csomagból, ezért bőven van mit tanulni a hétvégéből.

„[Charles] Leclerc és [Fernando] Alonso ugyanolyan köröket futott a végén, mint mi, ami azt jelenti, hogy nem hoztuk ki a legjobbat abból, amink van. Ha elöl akarunk lenni egy olyan utcai pályán, mint a monte-carlói, akkor van még tennivalónk.”

„Úgy jósoltunk, hogy a gumikopás ugyanolyan marad, de a gyors szakaszokban talán túlterheltük egy kicsit az abroncsokat. Az autóból pedig nem hoztuk ki a legtöbbet.”

Marko emellett beszélt arról is, alapvetően szerencsések voltak Bakuban, főleg Verstappen.

„Szerencsénk is volt: Verstappen négyszer megcsókolta a falat. Perez egy kicsit kevesebbszer.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Marko: Verstappennek mázlija volt, négyszer megcsókolta a falat Bakuban
Marko: Győzködnöm kellett Hornert, hogy ne szerződjön a Ferrarihoz
A Red Bull nem aggódik a Mercedes felerősödése miatt: „Így is 23 másodperces hátrányban voltak”
A Ferrari továbbra sem érti, miért ilyen következetlen versenyautója
Wolff: Kellett a szezon eleji sokk, hogy merjünk változtatni!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!