Friss hírek

Marko Verstappenről: A java még csak most jön!

Hiába nyerte meg Max Verstappen a Forma-1-es világbajnoki címet, főnöke, Helmut Marko szerint rengeteget fog még gyorsulni az évek során.

A Red Bull motorsport-tanácsadója a BBC-nek adott exkluzív interjút, ebben arról beszélt, a fiatal pilóta teljesítményével lenyűgözte az egész csapatot. Biztos ugyanakkor abban, hogy a java még csak most jön, Verstappen ugyanis lendületet fog kapni az idei sikerek után.

„Ő egy olyan versenyző, akiről kétlem, hogy képességei csúcsán jár. Láthattuk időmérős teljesítményét a legutóbbi két versenyhétvégén, Dzsiddában és Abu Dhabiban. Olyan időmérős köröket futott, amelyek sokkal jobbak voltak annál, mint amire az autó képes” – mondta Marko a minap.

Hirdetés
 

„Ezért is gondoljuk úgy, hogy még nem láttuk az ő csúcspontját. Minél többet nyer, annál lazább lesz.”

Marko 2014-ben, a Japán Nagydíj nyitóedzésén adott először lehetőséget Verstappennek arra, hogy kipróbálja magát az F1-ben. A fiatal holland mindössze 5 nappal 17. születésnapja után ülhetett autóba, 2015-ben pedig már a Toro Rossóval be is mutatkozhatott a száguldó cirkuszban. A következő évben került a Red Bullhoz, ahol első versenyén, a Spanyol Nagydíjon győzni tudott.

„Az első komoly beszélgetésem akkor volt vele, amikor 15 éves volt. Láttam őt egy Forma-3-as versenyen, ahol sokkal jobb volt, mint mindenki más. Esős és száraz körülmények között rendezték a futamot, amit mérföldekkel nyert, utána pedig közel 2 órán át beszélgettem vele. Általában egy fiatal sráccal 20 percig beszélgetek. Meglepett, mennyire érett ember lakozik abban a nagyon fiatal testben.”

„Az eltökéltsége és a győzni akarása… Tudta, mit akar. Beszélgettünk a jövőről, és így tovább, két-három hét múlva pedig azt mondtuk, ’felejtsd el a többi juniorszériát, egyenesen a Forma-1-be megyünk!’.”

„Igazán gyorsan tanult. Nagyon érzelmes, amit egyre jobban és jobban kontrollált. Nagyon makacs tud lenni. De fejlődni tudott anélkül, hogy veszített volna erős karakteréből. De a személyisége is – ami már fiatalon is nagyon erős volt – tovább erősödött.”

„A maga útját járja. Nem néz balra vagy jobbra. Nem foglalkoztatja a média, meg ilyenek. És jó látni, hogy egy ilyen fiatal srác ennyire fókuszált tud lenni abban, hogy ilyen lenyűgöző munkát végezzen.”

„Szerencsére most már megvan az első világbajnoki cím. Meggyőződésem, hogy nem az utolsó, és keményen fogunk dolgozni azon, hogy menjünk a következőért.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!