Friss hírek

Marko: Vettel a hockenheimi eset után indult el a lejtőn

HOCKENHEIMRING, GERMANY - JULY 22: Sebastian Vettel (GER) Ferrari SF-71H crashes out of the race during the German GP at Hockenheimring on July 22, 2018 in Hockenheimring, Germany. (Photo by Hasan Bratic / Sutton Images)
A Red Bull motorsport-tanácsadója, Helmut Marko szerint a 2018-as Német Nagydíjon kezdődött Sebastian Vettel vesszőfutása, ahol a német versenyző bajnoki éllovasként az élről esett ki saját hibájából.

Vettel vezette a hockenheimi futamot, a változékony körülmények között viszont hibázott, és a gumifalnak ütközött versenyautójával. Bár a német pilóta állítja, az eset nem jelentett fordulópontot pályafutása szempontjából, egykori főnöke, Helmut Marko bizony úgy véli, innentől kezdve elindult a lejtőn a négyszeres bajnok.

„Azt gondolom, egyfajta bizonytalanság lépett fel nála, ami véleményem szerint a 2018-as hockenheimi balesettel kezdődött, miközben az élen állt” – mondta a szakember a Motorsport.com című lap német kiadásának nyilatkozva. „Akkor még [Maurizio] Arrivabene volt a csapatfőnök. Ettől kezdve megromlott a kapcsolat a Ferrarival.”

„Hogy a rendelkezésére álló eszközök tekintetében mennyire került hátrányba, azt nem tudom megmondani. De be kell vallani, túl sok hibát követett el. Ezzel a balesettel úrrá lett rajta a bizonytalanság, és a vezetése nagyon gyakran nem volt Vettel-szintű.”

Vettel 2015-ben szerződött a Ferrarihoz, ahol hat szezont húzott le, a világbajnoki címet viszont nem sikerült megszereznie. A Ferrari tavaly tavasszal jelentette be, nem hosszabbítja meg a német szerződését, aki idén már az Aston Martin színeiben áll rajthoz a Forma-1-ben.

Marko azt reméli, a brit istállónál Vettel újra régi fényében tündökölhet majd.

„Nagyon bízom benne” – fogalmazott az egykori mentor.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!