Marko visszavágott Schumachernek: A mi F1-es programunk nem a marketingre épül - F1VILÁG.HU

Marko visszavágott Schumachernek: A mi F1-es programunk nem a marketingre épül

Visszavágott Ralf Schumachernek a Red Bull motorsport-tanácsadója, Dr. Helmut Marko. A német ex-versenyző korábban egy interjúban azt mondta, a Red Bull-főnöknek baja lehet a Schumacher névvel.
MONTE-CARLO, MONACO - MAY 27: Red Bull Racing Team Consultant Dr Helmut Marko walks in the Paddock after qualifying ahead of the F1 Grand Prix of Monaco at Circuit de Monaco on May 27, 2023 in Monte-Carlo, Monaco. (Photo by Dan Mullan/Getty Images)

Ralf Schumacher azon akadt ki, hogy az energiaital-gyárosok még csak nem is kezdtek el tárgyalni unokaöcssével, Mickkel, amikor kiderült, hogy Pierre Gasly az Alpine csapatánál folytatja, a fiatal németnek pedig nem maradt helye az F1-es mezőnyben. Pedig szerinte az AlphaTauri csapatát irányító Franz Tost szívesen szerződtette volna Schumachert.

„Franznak egy teljesen más versenyző volt a fejében, mint de Vries” – mondta Ralf Schumacher. „Pontosan tudja, hogy a versenyzőknek két-három év kell a fejlődéshez, és az a pilóta, aki elérhető volt, Mick volt. De aztán jött Helmut Marko, aki személyes okokból, vagy valami másért nem akarta leigazolni Micket.”

„Markónak látszólag gondja van a Schumacher névvel, vagy személyesen Mickkel. Máskülönben egyáltalán nem értem, miért nem voltak egyeztetések, hiszen azt nem szabad elfelejteni, hogy a Red Bullnak nincs túl erős piaca Németországban. Annak tehát, ha egy Schumacher lett volna a Forma-1-es csapatukban, sok pozitív hatása lett volna.”

Most megszólalt maga Helmut Marko is, aki beszélt arról, számára Michael Schumacher számít minden idők legjobb F1-es pilótának.

„Nincs problémám a Schumacher névvel” – mondta az osztrák az Österreich című lapnak adott interjújában. „Számomra Michael Schumacher minden idők legjobbja, és rendszeresen beszélek Ralffal is.”

„De van egy dolog, ami kicsit összezavarja: a mi F1-es programunk a teljesítményre, nem a marketingre épül.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!