Markónak gyanús az Aston Martin, finoman meg is vádolta Alonsóékat - F1VILÁG.HU

Markónak gyanús az Aston Martin, finoman meg is vádolta Alonsóékat

HIRDETÉS
A Red Bull motorsport-tanácsadója, Dr. Helmut Marko egy interjújában utalt rá, gyanúsnak tartja, hogy az Aston Martin idén egy, az ő versenyautójukra nagyban hasonlító versenygéppel állt elő, mely ráadásul igencsak versenyképesnek is mutatkozott az év első versenyhétvégéjén.
action, Portrait, Finish, TS-Live, Bahrain International Circuit, GP2301a, F1, GP, Bahrain
The Aston Martin team cheer Fernando Alonso, Aston Martin AMR23, 3rd position, over the line

Az Aston Martint már tavaly is érte az a vád, hogy a Red Bull csapatát másolja, 2022 áprilisa óta ráadásul az energiaital-gyárosok egyik korábbi kulcsembere, Dan Fallows is a silverstone-i istállót erősíti – ő éveken át Adrian Newey szárnyai alatt dolgozhatott, és nemrég saját maga vallotta be, rengeteget tanult az F1-es tervezőzsenitől.

Az Aston Martin csapata idei, AMR23-as kódjelű versenyautójával szemmel láthatóan a Red Bull koncepcióját követte, a „másolás” pedig olyannyira jól sikerült, hogy Fernando Alonso Bahreinben rögtön dobogóra is repítette a zöld versenyautót.

A remek teljesítmény pedig természetesen Helmut Marko gyanúját is felkeltette, aki egy interjújában utalt rá, korábbi munkatársa, Fallows a jó memóriáján kívül mást is magával vihetett Milton Keynes-ből.

„A Fallows fejében van, azt nem lehet kitörölni” – mondta Marko. „Másolni egy koncepciót nem tilos, de vajon le tudod másolni ennyire részletesen anélkül, hogy lenne dokumentációd az autónkról? Ezúttal három Red Bull volt dobogós, csak az utolsóban másmilyen motor dolgozott.”

Marko már a vasárnapi verseny előtt is említést tett az Aston Martin autójáról, akkor ezt mondta: „Ha összehasonlítjuk az autókat, láthatjuk, hogy az Aston Martin hasonlít a legjobban a Red Bullra. Ennek nyilván megvannak az okai. Nemcsak Fallows szerződött át az Aston Martinhoz, hanem még néhányan. És nyilván remek memóriával rendelkeznek.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!