Friss hírek

Marussia: Meg kell őriznünk a Forma-1 varázsát

A Marussia ügyvezetője, Graeme Lowdon szerint a Forma-1-nek tennie kellene azért, hogy ne veszítse el varázsát a rajongók és szponzorok szemében.


A Marussia ügyvezetője, Graeme Lowdon szerint a Forma-1-nek tennie kellene azért, hogy ne veszítse el varázsát a rajongók és szponzorok szemében.

A királykategóriát rengeteg kritika érte az elmúlt időszakban, elsősorban azért, mert az új, 1,6 literes V6-os turbómotorok egyáltalán nem úgy muzsikálnak, ahogy a korábbi erőforrások.

Lowdon úgy véli, ha a Forma-1 elveszíti varázsát, akkor bizony a nézők mellett a támogatók érdekei is sérülhetnek.

„Azt gondolom, televízión keresztül lenyűgöző lesz a látvány idén is. Remélem, hogy így lesz, mert nyilván a TV-s nézettség rendkívül magas, és mindenki számára nagyon fontos is” – mondta a szakember.

„Amiben én bízom, az az, hogy nem veszítjük el azt a varázst, amit átélhetnek azok, akiket bevihetünk a garázsokba. Ez nagyon fontos akkor, amikor nagy vállalatok döntéshozóit visszük be ebbe a környezetbe, mert látni az arcukon a megdöbbenést, amikor beindítunk egy Forma-1-es autót.”

„Sok ember számára egy teljesen más világ az, amikor először találkoznak ilyen élménnyel. Egyszerűen nem hiszik el. Azt gondolom, fontos, hogy a Forma-1 megmaradjon ilyennek, mert ez segít abban, hogy megmutassuk, a mi sportunk más! Meg kell tartanunk ezt valahogy.”

Lowdon kifejtette, múlt héten, Jerezben nyilvánvalóvá vált, hogy a Forma-1-es versenyautók sokat veszítettek hangjukból.

„Határozottan halkabbak, hiszen a jerezi teszt alatt tudtam telefonálni. Ez korábban soha sem sikerült, szóval kétségkívül most más a helyzet.”

A Marussia csapatfőnöke mindazonáltal hozzátette, miután az új versenyautók teljesen másképp viselkednek, élmény lesz nézni őket a TV-képernyőkön.

„Az alapján, amennyit eddig láttam belőlük a pályán, azt gondolom, igazán látványos lesz a televízióban.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!