Marussia: Sokkal tartozunk Bianchinak

A Marussia sportigazgatója, Graeme Lowdon azt mondja, tartoznak versenyzőjüknek, Jules Bianchinak annyival, hogy tovább harcolnak a konstruktőri 9. hely megtartásáért.


A Marussia sportigazgatója, Graeme Lowdon azt mondja, tartoznak versenyzőjüknek, Jules Bianchinak annyival, hogy tovább harcolnak a konstruktőri 9. hely megtartásáért.

A kiscsapat Bianchi monacói pontszerzése révén foglal el ilyen előkelő helyet a tabellán – amennyiben a szezon végéig meg tudja tartani a 9. helyet, 20 millió font folyhat be az alakulat kasszájába.

A Marussia Oroszországban csupán egy autóval állt rajthoz, a Szuzukában súlyos sérüléseket szenvedett Bianchi versenygépe végig a garázsban pihent.

„Őszintén remélem, hogy ez a gesztus Julesnek és a családjának is segített” – mondta Graeme Lowdon sportigazgató.

„Ezért tettünk így, ez volt a szándékunk. Ez volt a legjobb dolog, amit tehettünk, a továbbiakban pedig minden megteszünk azért, hogy megvédjük pozíciónkat a bajnokságban – Jules-ért.”

„Jules alaposan kivette a részét ebből, hiszen Monacóban nagyszerűen vezetett, és sportszakmailag igazán értékes dolgok kaptunk tőle. Szóval tartozunk neki annyival, hogy megvédjük ezt a pozíciót.”

„Még három futam hátravan, Abu Dhabiban pedig dupla pontokat osztanak, ami extra nyomást jelent, szóval egészen a bajnokság végéig keményen kell nyomnunk.”

Lowdon elárulta, egyelőre még nem hoztak döntést arról, hogy Bianchi helyett autóba ül-e bárki a szezon hátralévő versenyein.

„Ami a versenyzőfelállást illeti, egyelőre nem tudok nyilatkozni. Még nem volt időnk leülni és megfelelően megvizsgálni a lehetőségeket. Most van egy kis szünet, szóval ki fogjuk találni, mi a legjobb megoldás. Nem egyszerű, de azt fogjuk tenni, ami helyes.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS