Más csapatok is érdeklődnek Gasly szolgálatai iránt - F1VILÁG.HU

Más csapatok is érdeklődnek Gasly szolgálatai iránt

HIRDETÉS
Vannak csapatok, melyek érdeklődnek Pierre Gasly szolgálatai iránt a Forma-1-ben – ezt a francia pilóta árulta el nemrég, hozzátéve: jelenleg arra összpontosít, hogy a lehető legjobb eredményt érje el jelenlegi csapatával, az AlphaTaurival.
SPIELBERG, AUSTRIA - JUNE 24: Pierre Gasly of France and Scuderia AlphaTauri talks to the media in the Paddock during previews ahead of the F1 Grand Prix of Styria at Red Bull Ring on June 24, 2021 in Spielberg, Austria. (Photo by Peter Fox/Getty Images)

Gasly 2017-ben a Toro Rossóval debütált a Forma-1-ben, majd 2019-ben a Red Bull nagycsapatánál kapott lehetőséget – ahonnan azonban az idény közepén visszaküldték őt a faenzai istállóhoz.

A fiatal pilóta viszont azóta valósággal szárnyal: tavaly győzött az Olasz Nagydíjon, idén pedig eddig minden versenyen pontot szerzett, melyen célba ért.

Gasly viszont egyelőre nem tudja, mi tartogat számára a jövő – melyről végső soron a pályafutását egyengető Red Bull dönt majd.

„Hogy őszinte legyek, jelenleg fogalmam sincs. Olyasvalami, ez, amit át fogunk beszélni a Red Bull-lal, és főleg Helmuttal [Marko]. Nem tudom, hogy Helmut mit szeretne – hogy vissza akarnak-e küldeni a Red Bullhoz, vagy azt akarják, hogy maradjak az AlphaTaurinál, esetleg hajlandóak elengedni egy másik csapathoz” – mondta a francia tehetség.

Gasly megerősítette, vannak csapatok, akik érdeklődnek a szolgálatai iránt, ám egyelőre arra koncentrál, hogy a lehető legjobb eredményeket érje el az AlphaTauri számára. Az olasz kiscsapat jelenleg az 5. helyet foglalja el a konstruktőrök versenyében.

„Igen, van érdeklődés. Próbálom a legjobbat nyújtani, igyekszem megmutatni a bennem rejlő potenciált, és mindent beleadok az AlphaTaurinál. Azt gondolom, hogy amit most csinálunk, az nagyon jó, mint ahogy a csapat is.”

„Őszintén remélem, hogy idén elérhetjük a legjobb eredményt a csapatbajnokságban, ami a legjobb lehet azóta, hogy az istálló csatlakozott a Forma-1-hez.”

„Ez a személyes célom, és igen, majd meglátjuk, hogy mik lesznek a legvonzóbb opciók a jövőre nézve. Végső soron a Red Bullon múlik, és megvitatjuk majd ezt közösen.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!