A Hungaroringről jelentkezünk! Kövesd velünk a Magyar Nagydíj eseményeit!

  Friss hírek

Más csapatok is érdeklődnek Gasly szolgálatai iránt

Vannak csapatok, melyek érdeklődnek Pierre Gasly szolgálatai iránt a Forma-1-ben – ezt a francia pilóta árulta el nemrég, hozzátéve: jelenleg arra összpontosít, hogy a lehető legjobb eredményt érje el jelenlegi csapatával, az AlphaTaurival.

Gasly 2017-ben a Toro Rossóval debütált a Forma-1-ben, majd 2019-ben a Red Bull nagycsapatánál kapott lehetőséget – ahonnan azonban az idény közepén visszaküldték őt a faenzai istállóhoz.

A fiatal pilóta viszont azóta valósággal szárnyal: tavaly győzött az Olasz Nagydíjon, idén pedig eddig minden versenyen pontot szerzett, melyen célba ért.

Gasly viszont egyelőre nem tudja, mi tartogat számára a jövő – melyről végső soron a pályafutását egyengető Red Bull dönt majd.

„Hogy őszinte legyek, jelenleg fogalmam sincs. Olyasvalami, ez, amit át fogunk beszélni a Red Bull-lal, és főleg Helmuttal [Marko]. Nem tudom, hogy Helmut mit szeretne – hogy vissza akarnak-e küldeni a Red Bullhoz, vagy azt akarják, hogy maradjak az AlphaTaurinál, esetleg hajlandóak elengedni egy másik csapathoz” – mondta a francia tehetség.

Gasly megerősítette, vannak csapatok, akik érdeklődnek a szolgálatai iránt, ám egyelőre arra koncentrál, hogy a lehető legjobb eredményeket érje el az AlphaTauri számára. Az olasz kiscsapat jelenleg az 5. helyet foglalja el a konstruktőrök versenyében.

„Igen, van érdeklődés. Próbálom a legjobbat nyújtani, igyekszem megmutatni a bennem rejlő potenciált, és mindent beleadok az AlphaTaurinál. Azt gondolom, hogy amit most csinálunk, az nagyon jó, mint ahogy a csapat is.”

„Őszintén remélem, hogy idén elérhetjük a legjobb eredményt a csapatbajnokságban, ami a legjobb lehet azóta, hogy az istálló csatlakozott a Forma-1-hez.”

„Ez a személyes célom, és igen, majd meglátjuk, hogy mik lesznek a legvonzóbb opciók a jövőre nézve. Végső soron a Red Bullon múlik, és megvitatjuk majd ezt közösen.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!