Más csapatokkal is tárgyal a Honda - F1VILÁG.HU

Más csapatokkal is tárgyal a Honda

HIRDETÉS

A Honda nemrég elismerte, más Forma-1-es csapatokkal is egyeztetéseket folytat annak érdekében, hogy a jövőben több istállónak is motorokat szállítson.


A Honda nemrég elismerte, más Forma-1-es csapatokkal is egyeztetéseket folytat annak érdekében, hogy a jövőben több istállónak is motorokat szállítson.

A japán gyártó 2015-ben a McLaren partnereként tért vissza a Forma-1-be, ám azóta is képtelen felzárkózni a riválisok szintjére.

Az előszezoni küszködés után a McLaren állítólag felkereste a Mercedest, noha úgy a wokingi gárda, mint a Honda részéről azt mondják, kitartanak egymás mellett.

Haszegava Juszuke, a Honda F1-es főnöke Melbourne-ben elárulta, egyeztetéseket folytatnak más csapatokkal.

„Természetesen egyeztetünk egy második, vagy harmadik csapattal kapcsolatban, de nincs semmi véglegesítve” – mondta a szakember.

Mindeközben a McLaren versenyigazgatója, Eric Boullier nem tulajdonított komoly jelentőséget azoknak a pletykáknak, melyek szerint a jövőben újra a Mercedes erőforrásait használnák.

„A pletykák csak pletykák, és azt gondolom, a teljesítményünk, illetve az előszezoni formánk generált néhány ilyen szóbeszédet” – mondta.

„Nyilván minden opciót megvizsgálunk, hogy felzárkózzunk, mert nem vagyunk abban a helyzetben, mint amire számítottunk, és amiben lenni akarunk.”

„Szóval keményen dolgozunk ezen a Hondával. A tesztek nem alakultak jól, és ma is láthattuk, hogy a tempónk nem elég jó. De közösen dolgozunk azért, hogy javuljunk.”

Hirdetés

Arra a kérdésre, hogy milyen hamar tudnának motorszállítót váltani, Boullier így felelt: „Ilyen értekezésekbe nem megyek bele, ezek privát egyeztetések. A Hondával vagyunk, minden opciót számításba kell vennünk, ennyi. Ez minden, amit elmondhatok.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!