Friss hírek

Masi cáfolja Hamilton szavait: A szabályok világosak!

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) állandó versenyigazgatója, Michael Masi cáfolja Lewis Hamilton azon állítását, hogy nincs egyértelműség azzal kapcsolatban, mit szabad a versenyzőknek, és mit nem.

Hamilton a Katari Nagydíj helyszínén nyilatkozta azt, nem kaptak egyértelmű iránymutatást a versenyirányítástól azok után, hogy Max Verstappent nem büntették meg Interlagosban, amikor kiszorította őt a pályáról.

„Nem. Nem világos a dolog” – mondta Hamilton az ezzel kapcsolatos kérdésre válaszolva.

Hirdetés
 

„Max kivételével minden versenyző csupán tisztázást kért, a legtöbb versenyző szerette volna, de nem volt valami világos. Szóval igen, még mindig nem egyértelmű, hogy mik a pálya határai. Az világos, hogy már nem a fehér vonal, amikor előzünk, de…”

„Mi csupán következetességet szeretnénk. Ha tehát ugyanaz lesz, mint a legutóbbi versenyen, akkor mindenki számára ugyanez vonatkozzon ilyen forgatókönyv mellett, és akkor rendben van.”

Michael Masi, az FIA versenyigazgatója viszont másképp látja: szerinte a versenyzők pontosan tudják, mit lehet, és mit nem. A szakember hangsúlyozta, minden egyes incidenst egyedileg bírálnak el.

„Azt gondolom, világossá tettük számunkra, hogy mit várunk el tőlük” – mondta Masi újságíróknak nyilatkozva vasárnap. „Azt hiszem, egyesek egyetértenek, mások nem. De ez mindig is így volt.”

„Adtunk nekik néhány általános iránymutatást, de nagyon világosak voltunk azzal kapcsolatban, hogy minden egyes esetet külön ítélünk meg. Nem lettünk lazábbak, minden egyes incidenst egyedileg vizsgálunk meg, ahogy tettük azt eddig is. Van egy független bírókból álló testület, ellentétben azzal, amit sokan gondolnak, nem én ülök ott, és ítélkezem.”

„Van egy versenybírói testület, aki minden egyes incidenst megvizsgál, és ahogy legutóbb is láttuk, ők határozzák meg, hogy megéri-e vizsgálatot indítani. Ha igen, kivizsgálják az ügyet, és meghatározzák, hogy történt-e szabályszegés, vagy sem. És mindent figyelembe kell venni, az időjárást, a bukóteret, és a többit.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!