Friss hírek

Masi: Kivizsgáljuk és tanulni fogunk Grosjean balesetéből

Megtanulja a leckéket Romain Grosjean vasárnapi balesetéből a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) – ezt nyilatkozta Michael Masi versenyigazgató.

Grosjean a Bahreini Nagydíj nyitókörében szenvedett csúnya balesetet: autójával a korlátnak csapódott, a félelmetes bukást azonban kisebb égési sérülésekkel megúszta.

Grosjean autója szó szerint kettétört és lángra kapott a balesetben, az autó első része pedig átszakította a pályát szegélyező korlátot.

Masi azt mondja, a korlát egész egyszerűen az óriási energiák miatt vált ketté.

„Nem sok mindent lehet tenni, amikor ilyen szintű energiák szabadulnak el” – mondta a szakember a Sky Sports F1 televíziónak.

„De FIA-ként természetesen mindent megnézünk, teljeskörű vizsgálatot indítunk az egész incidenssel kapcsolatban, hogy lássuk, mit tanulhatunk belőle, legyen szó az autó biztonságáról, a versenyzői felszerelésről, a biztonsági intézkedésekről a pálya körül.”

„Szörnyű incidens volt. És annak a rengeteg energiának hirtelen valahova távoznia kellett. Ha megnézzük az autót, a túlélőcella pontosan azt tette, amit tennie kellett: biztonságban és épségben tartotta a versenyzőt. A ’Halo’ is tette a dolgát első ránézésre.”

„Meg fogjuk vizsgálni a balesetet, hogy mit tanulhatunk belőle rövidtávon. De a korlátok integritására és a többire vonatkozóan nem lesz elhamarkodott reakció. A lehető legjobban és leghatékonyabban építettük újra. A bahreini pálya mindent professzionálisan csinál. Számos kordonújjáépítésben volt már részem korábban, amiből pedig lehet, tanul az ember.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!