Második motorfejlesztését is beveti a Honda

Fotó: Red Bull Racing
MONTREAL, QUEBEC - JUNE 08: Pierre Gasly of France driving the (10) Aston Martin Red Bull Racing RB15 on track during final practice for the F1 Grand Prix of Canada at Circuit Gilles Villeneuve on June 08, 2019 in Montreal, Canada. (Photo by Mark Thompson/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool // AP-1ZK8EHQ2W2111 // Usage for editorial use only // Please go to www.redbullcontentpool.com for further information. //
Idei második motorfejlesztését is beveti a hétvégi Francia Nagydíjon a Honda – a legújabb specifikációt három versenyautó használhatja majd.

Az új erőforrást a Red Bull párosa, Max Verstappen és Pierre Gasly, valamint a Toro Rosso versenyzője, Daniil Kvyat kapja meg.

A Honda a fejlesztésekkel főleg a belső égésű motoron, illetve a turbófeltöltőn kívánt javítani. A motorcsere miatt Kvyat rajtbüntetést kap majd Le Castellet-ben.

A japán gyártó idei első motorfejlesztését az Azeri Nagydíjon vetette be. Úgy tudni, a harmadik specifikációval sikerült teljesítménynövekedést elérni a próbapadon, habár nem akkorát, mint tavaly, a harmadik motorfejlesztéssel.

A turbófeltöltő fejlesztéséhez egyébként a Honda egy turbógyártó, az IHI segítségét is igénybe vette.

„A tesztpadon látott adatok azt mutatjuk, hogy nőtt az erőforrás teljesítménye az előző verzióhoz képest, habár tudjuk, hogy ezek a számok még nincsenek azon a szinten, mint a bajnokságot vezető gyártóké” – mondta Tanabi Tojoharu, a Honda F1-es technikai igazgatója.

„Viszont egy újabb lépést teszünk a megfelelő irányba, és folytatni fogjuk a fejlesztést az évad hátralévő részében.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!