Friss hírek

Másolási ügy: Mégsem fellebbez a McLaren!

Mégsem fellebbez a Racing Point másolási ügyében a McLaren Forma-1-es csapata – jelentette be az istálló pénteken.

A silverstone-i istállót még múlt héten sújtották 400 ezer eurós pénzbírsággal, és vontak le tőlük 15 világbajnoki pontot, amiért idei autójuk tervezéséhez a Mercedes W10-es modelljének fékcsatorna-terveit is felhasználták.

Míg a Racing Point enyhítésért fellebbez, több istálló is jelezte, szerintük nem elég súlyos büntetést kapott a csapat, így ők is élnek a fellebbezés jogával.

A Renault, a Ferrari és a McLaren jelezte ezen szándékát, utóbbi istálló azonban végül Barcelonában bejelentette, nem fellebbez.

„A McLaren Racing úgy döntött, nem fellebbez az FIA stewardjainak döntése ellen a Renault Racing Point elleni óvásával kapcsolatban” – áll a wokingiak közleményében.

„A csapat üdvözli a stewardok döntését és a bírságot ebben az esetben, és ami még fontosabb, azt, hogy az FIA bizonyította, kivizsgálja és bünteti a szabályok megszegését.”

„A McLaren Racing emellett örömmel veszi tudomásul, hogy az FIA tovább pontosítja a sport- és technikai szabályzatot, hogy megvédje a Forma-1-et, mint sportágat, ahol a csapatokat egyértelműen konstruktőrként definiálja, és kiküszöböli annak lehetőségét, hogy a Forma-1-es világbajnokságon olyan autók szerepeljenek, melyek effektíve a versenytársak másolatai.”

A Ferrari és a Renault viszont továbbviszi az ügyet, így az a Nemzetközi Fellebviteli Bíróságon folytatódik.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Exkluzív információk: a Hungaroringről jelentkezünk!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!