Massa: A bokszutcai baki nélkül nyerhettem volna - F1VILÁG.HU

Massa: A bokszutcai baki nélkül nyerhettem volna

HIRDETÉS

Felipe Massa úgy véli, csapata, a Williams óriási lehetőséget szalasztott el a múlt vasárnapi Kanadai Nagydjíon, ha ugyanis nem hibáznak a bokszutcában, megnyerhették volna a futamot.


Felipe Massa úgy véli, csapata, a Williams óriási lehetőséget szalasztott el a múlt vasárnapi Kanadai Nagydjíon, ha ugyanis nem hibáznak a bokszutcában, megnyerhették volna a futamot.

A brazil versenyző a verseny első felében a későbbi futamgyőztes Daniel Ricciardo, valamint csapattársa, Sebastian Vettel előtt haladt, első kerékcseréjekor azonban problémák merültek fel a bal első kerékpisztollyal.

Habár utolsó bokszkiállása előtt vezette a futamot, mielőtt összeütközött Sergio Pérezzel is kiesett, a 2008-as év bajnoki ezüstérmese úgy véli, a bokszutcai baki miatt úszott el a győzelem.

„Hogy őszinte legyek, a futam nagy részében az enyém volt a leggyorsabb autó” – mondta Massa, amikor az AUTOSPORT munkatársa arról érdeklődött, a bokszutcai problémák nélkül nyerhetett-e volna Montrealban.

„Nem a szuperlágy gumikkal, azokon ugyanis hasonló volt a tempóm, mint Valtterié [Bottas], de az elsődleges keverékkel az autóm fantasztikus volt. Tényleg nagyon-nagyon gyors volt. A bokszutcai baki nélkül azt gondolom, abszolút lehetséges lett volna Ricciardo előtt végezni.”

„Hatalmas lehetőséget szalasztottunk el. Sok pontot veszítettünk. Hihetetlen autónk volt, semmiféle problémánk nem volt vele. Rettentő csalódott vagyok, mert fantasztikus versenyünk lehetett volna.”

Massa vezetett a vasárnapi verseny során, amikor a két Mercedes kiállt utolsó kerékcseréjére mintegy 25 körrel a leintés előtt, a brazil azonban úgy vélte, nem tud végigmenni a futamon a lágy gumikkal, így csapatával közösen úgy döntött, másodszor is kiáll a bokszba.

„Azt gondolom, jól döntöttünk. Elkezdtem már veszíteni a hátsó tapadásból, és tudván, hogy normál esetben a degradáció mértéke nem túl alacsony az autónkon, biztos vagyok benne, hogy a verseny végére nagyon lelassultam volna.”

Massa elárulta, fogalma sem volt arról, hogy a futam utolsó szakaszában Lewis Hamilton kénytelen volt kiállni fékhiba miatt, így azt sem tudta, hogy a lehetséges győzelemért harcol.

Hirdetés

„Nem gondoltam a győzelemre – nem igazán láttam a Mercedeseket, így azt sem, hogy Lewis kiesett. Szóval azt hittem, a dobogóért harcolok.”

„A csapat semmit sem mondott nekem a Mercedes problémáiról.”

„Ez egy jó pálya volt számunkra, szóval sokat veszítettünk, mert elérhető lett volna a győzelem. Amikor tiszta pályán autóztam, én voltam a leggyorsabb a mezőnyben.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!