Eifel Nagydíj
Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: whatsapp
WhatsApp

Massa a dobogóra pályázik Interlagosban

Dobogós eredményre pályázik Brazíliában a Ferrari versenyzője, Felipe Massa, aki ezzel együtt tisztában van azzal, nem lesz könnyű dolga, különösen annak fényében, hogy szombaton sokat szenvedett az időmérő edzésen.


Dobogós eredményre pályázik Brazíliában a Ferrari versenyzője, Felipe Massa, aki ezzel együtt tisztában van azzal, nem lesz könnyű dolga, különösen annak fényében, hogy szombaton sokat szenvedett az időmérő edzésen.

A brazil versenyző csak a hetedik rajthelyet szerezte meg a kvalifikáción, miután elmondása szerint egész hétvégén az autó egyensúlyával küszködött.

„Többet vártam az év utolsó időmérőjétől, és egyértelmű, hogy nem lehetek elégedett a hetedik hellyel” – mondta Massa.

„Sajnos nem találtuk meg a megfelelő egyensúlyt egész hétvégén. Néhány kanyarban blokkoltam az első kerekeket, a lassú fordulókban alulkormányzottsággal küszködtem, helyenként pedig a kigyorsítás okozott gondot. Mindent összevetve nehéz volt vezetni az autót.”

„Ráadásul elég komplikált napunk volt. Két szett lágyat kellett felhasználnom a Q2-ben, ennek pedig megfizettem az árát a Q3-ban, mivel csak egy etapot tudtam futni.”

Massa hozzátette, miután könnyen elképzelhető, hogy esni fog a mai versenyen, nagyon fontos, minden lehetséges körülményre megfelelően felkészüljenek. A brazil reméli, lesz esélye arra, hogy dobogóra álljon Interlagosban.

„Vasárnapra esőt jósolnak, szóval változnak a helyzet. Nehéz jósolni az erőviszonyokat illetően: idén, esőben olykor elég erős Red Bullt láthattunk, máskor viszont a McLaren volt nagyon gyors, de az is igaz, hogy ilyen körülmények közepette bármi megtörténhet. A legfontosabb dolog, hogy minden helyzetre felkészüljünk.”

„Ami engem illeti: mindig fantasztikus érzés versenyezni ezen a pályán, hazai közönségem előtt. Minden tőlem telhetőt megteszek majd, hogy dobogóra állhassak egy ilyen nehéz év után. Jó lenne így befejezni tizedik F1-es évemet, és megünnepelni, hogy századik versenyemet futottam a Scuderia Ferrarinál.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!