Massa: A Ferrari behúzhatja mindkét bajnoki címet

Felipe Massa úgy gondolja, hogy a Ferrari a konstruktőri bajnokságot is megnyerheti, jóllehet tetemes a lemaradása a listavezető Red Bull Racinggel szemben, két futammal a szezon vége előtt.


Felipe Massa úgy gondolja, hogy a Ferrari a konstruktőri bajnokságot is megnyerheti, jóllehet tetemes a lemaradása a listavezető Red Bull Racinggel szemben, két futammal a szezon vége előtt.

Az olasz alakulat sokat hozott lemaradásán a múlt hétvégi Koreai Nagydíjon, ahol versenyzői az első, illetve a harmadik helyen végeztek, miközben az energiaital-gyárosok párosa nullázott, egy kicsúszás valamint egy motorhiba miatt.

Hirdetés
 

A Ferrari jelenleg a gyártók versenyének harmadik helyén áll, és lemaradása 52 pont a Red Bull Racinggel szemben, miközben az utolsó két versenyen már csak maximálisan 86 pont szerezhető, két kettős győzelemmel.

Mindezek ellenére Massa úgy gondolja, hogy csapata még megnyerheti a konstruktőri címet, különösen úgy, ha hasonlóan teljesít, mint az elmúlt versenyen.

„A Ferrari esélyei mindkét bajnokságban sokkal jobbak, mint az utolsó három ázsiai verseny előtt voltak” – mondta a brazil pilóta a csapat hivatalos weboldalán.

„A nehéz időkben is sikerült folyamatosan fejleszteni az autót, és végig jó irányba haladtunk, aminek az lett az eredménye, hogy az F10 versenyről versenyre erősebb lett, még akkor is, ha egészen a Koreai Nagydíjig nem tudtam túl sok pontot szerezni a csapatnak.”

„Ha megnézzük a világbajnoki tabellákat, akkor láthatjuk, hogy a Ferrarinak még van esélye a gyártók versenyében, míg Fernando átvette a vezetést az egyéni pontversenyben, így mindkét bajnokságban harcban vagyunk.”

„Továbbra is nagyon keményen kell dolgoznunk, hogy megfelelően felkészüljünk az utolsó két versenyre, és mindnyájan tisztában vagyunk azzal, hogy javítanunk kell a szombat délutáni teljesítményünkön.”

„Még mindig az időmérő a gyenge pontunk, bár azt is figyelembe kell venni, hogy mennyire fantasztikusan gyorsak a Red Bullok egyetlen kör alatt.”

A brazil pilóta annak is nagyon örült, hogy oly sok balszerencsés futam után ismét felállhatott a dobogóra, mellyel segíthetett csapatának, és Alonsónak. Massa úgy érzi, hazai versenyén is eredményesen szerepelhetnek, így már alig várja a jövő hétvégi Brazil Nagydíjat.

„A tavalyi évben igaz, hogy a Red Bull nagyon erős volt és megnyerte a versenyt Brazíliában, de az azt megelőző években a Ferrari volt a legerősebb csapat, 2006 és 2008 között kiválóan ment versenygépünk Interlagosban.”

„Imádok itt versenyezni, és már alig várom, hogy hazai rajongóim előtt ismét pályára gördülhessek” – tette hozzá Massa, akinek ki kellett hagynia a tavalyi versenyt, magyarországi fejsérülése miatt.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!