Friss hírek

Massa: A Ferrari esélyes a vb-címre

A Ferrari versenyzője szerint csapatának továbbra is van esélye arra, hogy megnyerje a világbajnoki címet 2011-ben, noha legfőbb riválisuk, a Red Bull Racing a szezon első felében tetemes előnyre tett szert a tabellán.A Ferrari versenyzője, Felipe Massa szerint csapatának továbbra is van esélye arra, hogy megnyerje a világbajnoki címet 2011-ben, noha legfőbb riválisuk, a Red Bull Racing a szezon első felében tetemes előnyre tett szert a tabellán.

Az energiaital-gyárosok a konstruktőrök versenyében 164 ponttal előzik meg az olasz együttest, míg világbajnok versenyzőjük, Sebastian Vettel 92 pontos előnyt élvez Massa csapattársával, Fernando Alonsóval szemben.

Ennek ellenére a brazil úgy véli, a Silverstone-ban mutatott erős teljesítmény – ahol is Fernando Alonso az olaszok idei első győzelmét aratta – remek bizonyíték arra, hogy a Ferrari továbbra is harcban van a trófeáért.

„A bajnoki címmel kapcsolatban mit mondhatnék? Amíg van matematikai esély, addig remény is. Gyakran mondom ezt, de igaz, hogy mi, a Ferrarinál soha nem adjuk fel és továbbra is keményen harcolunk” – írja Massa a maranellói gárda weboldalán vezetett blogjában.

„A legjobb stratégia egyszerűen az, hogy mindig csak egyetlen versenyre összpontosítsunk, mint ahogy tettük azt Silverstone-ban.”

Miután a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) visszavonta a diffúzorokra vonatkozó szabályok módosítását, sokan arra számítanak, hogy a Red Bull Racing a Nürburgringen visszanyeri tetemes előnyét.

Massa mindazonáltal elmondta, a Ferrari angliai győzelme nem az időközben megváltozott szabályoknak, hanem a csapat újításainak volt köszönhető.

„Az alapján, amit Silverstone-ban láttunk az aerodinamikai csomagunk tekintetében, nagyon bízom abban, hogy Németországban is a megfelelő irányba haladhatunk. Most meg kell tartanunk a lendületet erre a hétvégére, majd Magyarországon is, hiszen a budapesti verseny mindössze egy héttel a Német Nagydíj után következik.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek