Massa: A Ferrari idén világbajnok lehet - F1VILÁG.HU

Massa: A Ferrari idén világbajnok lehet

HIRDETÉS
2017 Chinese Grand Prix

A Williams brazil versenyzője, Felipe Massa úgy véli, a Ferrari elég jó autóval állt elő az idei szezonra ahhoz, hogy legyőzze a Mercedes csapatát.

A rutinos pilóta 2006 és 2013 között volt az olasz istálló versenyzője, elmondása szerint pedig a Ferrari ausztráliai teljesítménye számára igazán meglepő.

A maranellói gárda Sebastian Vettel révén megnyerte a melbourne-i szezonnyitót, miután legyőzték a Mercedest és Lewis Hamiltont.

„Engem nagyon meglepett a Ferrari” – ismerte el a brazil versenyző a Motorsport.com című szaklapon vezetett rovatában.

„A 2016-os problémák után sokan biztosak voltak abban, hogy a nehézségeik negatív hatással lesznek majd idei esélyeikre. Kívülről úgy tűnt, a Ferrari egészen a 2016-os szezon végéig fejlesztette autóját, és emiatt a 2017-es versenygép fejlesztése háttérbe szorul. De ehelyett a Ferrari remek munkát végzett.”

[tie_full_img][/tie_full_img]

Massa kifejtette, biztos abban, hogy a Ferrari idén harcban lesz a vb-címért, bár még korai volna leírni a Mercedest.

„Az autó rögtön versenyképes volt, és hiszem, hogy a Ferrari meg tudja nyerni a bajnokságot. A Mercedes talán még 1-2 tizeddel gyorsabb, de Sebastian Vettel megmutatta, hogy nagyon ott van, és képes lecsapni a riválisok hibáira – nem számít, mennyire kicsik azok.”

„És a sport szempontjából is jó, hogy más neveket fedezhetünk fel a dobogó legfelső fokán. A rajongók így többet beszélnek az F1-ről, hiszen nyilván kevesebb az értekezés, ha csak egy csapat nyer folyamatosan.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Massa: A Ferrari idén világbajnok lehet
Sainz: A média túlhájpolta a fejlesztéseinket
Feltartás miatt elvették Piastri második rajthelyét
Hamiltonék elszúrták a beállításokat az időmérő előtt

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!