Massa: A Ferrari meglepetésre készül Kanadában

Felipe Massa magabiztosan várja a hétvégén megrendezésre kerülő Kanadai Nagydíjat, miután a Ferrari fantasztikus tempót diktált a monacói futam javarészében, ahol korábban igen gyengén teljesített.

Felipe Massa magabiztosan várja a hétvégén megrendezésre kerülő Kanadai Nagydíjat, miután a Ferrari fantasztikus tempót diktált a monacói futam javarészében, ahol korábban igen gyengén teljesített.

A brazil versenyző abszolút elégedett volt csapata teljesítményével a szűk utcai monacói ringen, ahol csapattársával együtt az első sorból várhatta a vasárnapi megmérettetést, mely az időjárás és a rosszul megválasztott versenystratégia miatt nem úgy alakult számukra, ahogy azt eltervezték.

“Optimistán várhatjuk a kanadai futamot, amely nem hozott sok sikert számunkra az elmúlt években” – mondta Massa. “Első ránézésre elég nagy a különbség a monacói és a kanadai ring között, ám ha mélyebben belemegyünk, akkor rengeteg a két pálya közti hasonlóság.”

“Mindkét pálya tapadása alacsony, a hétvégék elején nagyon poros és csúszós az aszfalt, amely idővel folyamatosan változik, extra lágy gumikat használunk, és mindkét pályán egy olyan autóra van szükséged, aminek kiváló a tapadása, és a stabilitása. A jó mechanikai tapadás mindkét ringen elengedhetetlen.”

“Szeretem a kanadai pályát, hiszen karrierem elején jól szerepeltem a helyszínen, 2005-ben például a negyedik helyen végeztem a Sauber színeiben. Egy nagyon érdekes ring, és mindenki egyenlő eséllyel érkezik meg Kanadába, hiszen az eső keresztülhúzta a számításainkat Paul Ricard-ban.”

Massa azt is hozzátette, hogy bár a Ferrari csalódott volt a Monte-Carlói Nagydíj után, ahol mindössze csak egy harmadik helyet szereztek, abszolút magabiztosan érkeznek meg a hétvégi futamnak helyet adó Montrealba.

“Továbbra is fenntartom a véleményem, miszerint megnyerhettük volna a versenyt, ha az normális körülmények között kerül megrendezésre. Nem azt mondom, hogy egyszerű lett volna, de szerintem felállhattunk volna a dobogó legmagasabb fokára” – tette hozzá Massa.

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!