Friss hírek

Massa a Ferrari versenytempójában bízik

Felipe Massa, a Ferrari versenyzője a 8. pozícióból vághat neki a vasárnapi futamnak Barcelonában, miután az autó nem azt a teljesítményt nyújtotta, amit a brazil versenyző és a csapat elvárt volna.


Felipe Massa, a Ferrari versenyzője a 8. pozícióból vághat neki a vasárnapi futamnak Barcelonában, miután az autó nem azt a teljesítményt nyújtotta, amit a brazil versenyző és a csapat elvárt volna.

A Ferrari pilótája már a pénteki edzésnapon is küzdött az autó egyensúlyával, s ez az időmérőn sem volt másképp. Massa csalódottságának adott hangot, mivel arra számított, a 8. rajthelynél jobbat is elérhet az időmérőn.

„Ez egyértelműen nem az a teljesítmény, amit az időmérőn vártunk volna, de egész hétvégén küzdöttünk az autó egyensúlyával. Tökéletesebben kellett volna mennünk ahhoz, hogy jobb pozícióból rajtolhassunk.”

A 30 éves versenyző a Ferrari versenytempója mellett abban bízik, hogy megtankolt állapotban kevesebb gondjuk lesz az autóval, s egy jó stratégiával képesek lesznek arra, hogy a futamon pozíciókat javítsanak.

„Reméljük, hogy teli tankkal jobban fog működni az autó, és majd meglátjuk, hogy az eredmény jobb lesz-e. Egy olyan pályán, mint ez, nem könnyű a legjobb módon kezelni a gumikat, és a jó stratégiát is nehéz megtalálni.”

Az időmérő második szakaszában a szerencsén is múlt, hogy a brazil számára nem fejeződött be az edzés, mivel az etap végén a csapat gumispórolás céljából nem küldte pályára versenyzőjét.

„A Q2-ben úgy döntöttünk, a garázsban maradunk, hogy ne kockáztassunk, mivel annak nem lett volna értelme, hogyha a Q3-ba új gumiszett nélkül érkezünk. Az eredmény minket igazolt, még ha azt is reméltük, hogy ezzel jobb eredményt érhetünk el.”

Massa szerint a holnapi versenyen a legnagyobb szerep a gumiknak jut majd, és sok fog múlni azon, ki hogyan lesz képes kezelni az abroncsokat a barcelonai versenypályán.

„Előzés? Biztosan többet fogunk látni belőle, mint az előzőekben, de valószínűleg minden főként a gumikopáson fog múlni.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!